Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Gümüşhane Nöbetçi Eczane Listesi

26 Nisan 2024 Gümüşhane Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 5
İl Görüntülenme : 102105
Liste Güncelleme Tarihi : 26 Nisan 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Gümüşhane İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Gümüşhane Nöbetçi Eczane

Gümüşhane ilinin nüfusu 141,702’dir. Nüfusun toplamda %75’i şehrin merkezinde yer alır. Gümüşhane nöbetçi eczane şehrin merkezinde ve ilçelerinde vardır. Aynı zamanda Gümüşhane ili sağlık açısından da yeteri kadar hizmet vermektedir. İlde toplamda 6 tane devlet hastanesi yer alır. Devlet hastaneleri de en kaliteli şekilde Gümüşhane nöbetçi eczane gibi hizmetlerini sunmaktadır.

Gümüşhane Nöbetçi Eczane Nerede?

Gümüşhane nöbetçi eczane nerede soruna yanıt bulmak isteyenler için sayfamızda ilde yer alan bütün nöbetçi eczanelerin listesine yer verdik. Listenin yanında nöbetçi eczanelerin isimleri dışında aynı zamanda açık adresleri ve iletişim numaraları da vardır. Bu numaralar ile önceden nöbetçi eczane ile iletişime geçip ilaçlarınızı sipariş edebilirsiniz.

Gümüşhane Nöbetçi Eczane Sorgulama

Gümüşhane nöbetçi eczane nerede diyenler sitemiz üzerinde güncel olan nöbetçi eczane listesine kolay şekilde ulaşabilirler. Nöbetçi eczanelerin hangi saatler aralığında açık olduğu ve hangi güzergahta yer aldıkları ayrıntılı bir şekilde yazmaktadır. İkamet ettiğiniz yere en yakın olan nöbetçi eczaneleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

Gümüşhane En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Gümüşhane en yakın nöbetçi eczane listesi üzerinden oturduğunuz yere yakın olan tüm nöbetçi eczanelerin adreslerine sitemizden ulaşmanız mümkündür. Nöbetçi eczanelerin hangi mahallede ve sokakta yer aldıkları detaylı bir şekilde en güncel nöbetçi eczaneler listesinde bulabilirsiniz. Her gün faaliyet gösteren nöbetçi eczaneleri isimleri değiştiği için sayfamız üzerinden de listeyi her gün yenilemekteyiz.

Gümüşhane Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Gümüşhane nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerin kapanış saatlerinden sonra başlamaktadır. Gümüşhane ilinde yer alan tüm eczaneler sabah 09:00’da faaliyete başlayıp akşam 17:30’da hizmet vermeyi bırakırlar. Kapanış saatinden itibaren nöbetçi eczaneler görevlerinin başında olur ve gece de dahil olmak üzere ertesi sabah saat 09:00’a kadar hizmet vermeye devam ederler.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler Arefe günü 13:00’da sadece çalışırlar. Kurban ve Ramazan Bayramlarında eczaneler kapalı olur. Nöbetçi eczaneler ise dini bayramlarda hem gündüz hem de gece hastaların mağdur olmaması için tüm gün çalışırlar. 1 Ocak, 1 Mayıs, 29 Ekim, 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 15 Temmuz gibi milli bayramlarda da eczaneler çalışmazken, nöbetçi eczaneler her zaman görevlerinin başında olur.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Her ilde eczanelerin çalışma saatleri farklılık göstermektedir. Ayrıca pandemi döneminde eczanelerin çalışma saatlerinde de farklılıklar meydana gelmiştir. Yeni düzenlenen karara göre, eczaneler saat 09:00 ile 19:00 arasında çalışmaya başlayacaktır. 19:00’dan sonra ise nöbetçi eczaneler devreye girecektir. Hastalar geceleri de istedikleri vakitlerde oturdukları mahalleye en yakın olan nöbetçi eczaneden ilaçlarını temin edebilecektir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler cumartesi günleri çalışmaktadır. Saat sabah 09:00’da çalışmaya başlayıp akşam 19:00’da işlerini sonlandırırlar. Pazar günleri eczaneler çalışmaz. Nöbetçi eczaneler ise hem cumartesi hem de pazar günleri çalışmaya devam eder. Cumartesi günleri saat 19:00’da itibaren başlayıp, ertesi sabah 09:00’a kadar çalışmaya devam ederler. Pazar günleri de 09:00’da mesailerine başlayarak ertesi sabah saat 09:00’a kadar çalışırlar. Böylece hafta sonu da hastalar mağdur durumuna düşmemiş olurlar.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yapmakla yükümlü oldukları görevler tek tek açıklanmaktadır:

  • Doktorun yazdığı reçetenin yasal olup olmadığını dikkatli bir şekilde inceler. Reçetede bir hata ya da yasa dışı durumun tespit edilmesinden sonra hem hekim hem de hastane ile irtibata geçer.
  • Doktorların hastalara yazdıkları ilaçların hepsini hazır hale getirirler.
  • Reçetede yazılan ilaçların hastalara yan etki yaratıp yaratmadığını detaylı şekilde araştırır. Yan etkilerin görülmesi durumunda hastayı doktora yönlendirirler.
  • Hastalara alacakları ilaçları nasıl kullanmaları gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatırlar. Aynı zamanda ilaçların hangi dozda alınması gerektiğini de ilaç kutularının üzerine yazarlar.
  • İlaçların hem depoda hem de eczanenin içinde uygun koşullarda saklanmasına yardımcı olur. Hastaların da evlerinde ilaçları hangi ortamlarda saklamaları gerektiğini açıklarlar.
  • Doktorun reçeteye yazmadığı ilaçları hastaların almasını sağlar. Bunun için öncelikle hastalarda ne tür şikayetlerin ve rahatsızlıkların olduğunu tespit eder. Daha sonra hastaların vücut yapısına ve bünyesine göre en uygun olacak ilacı satarlar.
  • Tansiyon ölçüm aleti veya ateş ölçer aletinin satışını yapar. Bu aletlerin nasıl kullanılması gerektiği hakkında da hastalara bilgilendirmeler de bulunurlar.
  • Eczane içinde bulunan tüm tıbbi ürünlerin ve ilaçların raporlarını aylık ve haftalık olacak şekilde hazırlarlar.
  • Stokların denetimini en iyi şekilde yapar. Stoklarda eksikliklerin olması durumunda eksik olan ilaçların ve tıbbi ürünlerin hemen tedarik edilmesini sağlar.
  • Hem hastanede hem de eczanede hastalara danışmanlık yaparak ilaçları nasıl kullanacakları hakkında bilgiler verirler.
  • Hastaların maddi yönden zora girmeden ilaçlarını temin edebilmeleri için sigorta şirketleri ile anlaşmalar yaparlar.
  • Eczacı ve hasta arasında her zaman güven olmalıdır. Eczacılar hastaların kimlik numaralarını ya da diğer kişisel bilgilerini 3. kişiler ile paylaşamaz.
  • Eczacılar her zaman müşterilerine eşit ve özverili şekilde davranmalıdır. Hastaların hepsi ile yakında ilgilenmelidir.
  • Reçetelerin kayıt işlemlerini bilgisayara yaparlar. Kayıt işlemlerinin yapılması için eczacıların bilgisayar kullanımına hakim olması gerekir.
  • Yeşil ve kırmızı reçetedeki ilaçların nasıl kullanılması gerektiğini anlatır.
  • Kemoterapi, kanser ya da verem gibi hastalıklar ile mücadele edenlerin hemen ilaçlarını temin edebilmeleri için önceden tüm ilaçlarını ve özel solüsyonlarını hazırlarlar.
  • Muhasebe ve mali işlerinden de eczacılar sorumludur.
  • Baş eczacılar deponun denetimini yapar. Depoda eksik olan tüm ilaçların alınmasını sağlar. Aynı zamanda depoda tarihi geçmiş olan ilaçların olması durumunda bu ilaçların imha işlemlerini de kısa zamanda gerçekleştirir.
  • Eczanenin temiz ve hijyen olmasına destek olur. Bütün ilaçlar düzenli bir şekilde raflarda dizilir. Yerleştirme işlemlerinin hepsini eczacılar ilaçları gruplara ayırarak yaparlar.
  • İlaçların ve tıbbi ürünlerin tanıtımını kaliteli şekilde yapmakla sorumlu olurlar.

Eczacı olmak isteyenler üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık Fakültesinden mezun olmalıdır. Mezun olduktan sonra adayların eczacı olabilmeleri için de 6 aylık zorunlu stajların yapılması gerekir. Zorunlu stajlarını isteyenler hastanede isteyenler hastane kliniklerinde isteyenler de eczanelerde yapabilir.

Baş eczacı olmak için de UES sınavına girmekte yarar vardır. Bu sınavda olumlu sonuçlar elde edenler 3 yıllık eğitim görmeye hak kazanırlar. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olacak şekilde verilmektedir. 3 yılın sonunda baş eczacı olarak eczane depolarında çalışabilirsiniz. Baş eczacılar aynı zamanda yanlarında çalışanların mesai saatlerini ve izin günlerini de belirlemekle yükümlüdür.

Zorunlu stajını yapanlar eczane açmak için herhangi bir engelin bulunmadığını gösteren belgeyi getirdikleri zaman rahatlıkla eczanelerini açıp eczane sahibi olabilirler.

Gümüşhane Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Gümüşhane ilinin hem merkez bölgesinde hem de tüm ilçelerinde Gümüşhane nöbetçi eczane bulunmaktadır. Aşağıda Gümüşhane ilinde yer alan tüm ilçeler verilmektedir:

  • Gümüşhane il merkez
  • Kelkit
  • Torul
  • Şiran
  • Köse
  • Kürtün

Olmak üzere merkez de dahil toplamda 6 ilçesi vardır. Bu ilçelerin hepsinde nöbetçi eczanelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Sitemiz üzerinde ilçelerinin hangi mahallerinde, semtlerinde, caddelerinde nöbetçi eczaneler olduğu detaylı bir şekilde yazmaktadır.