Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Gaziantep Nöbetçi Eczane Listesi

4 Ekim 2024 Gaziantep Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 19
İl Görüntülenme : 159105
Liste Güncelleme Tarihi : 4 Ekim 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Gaziantep İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Gaziantep Nöbetçi Eczane

Gaziantep’in nüfusu, 2,101,157’dir. Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinin arasında 6. sırada yer almaktadır. Gaziantep nöbetçi eczane hem ilçelerinde hem de şehrin tam merkezinde bulunmaktadır. Gaziantep ilinde 54 tane hem özel hem de devlet hastanesi yer alır. Gaziantep nöbetçi eczane sitemiz üzerinde güncel olarak bulunmaktadır.

Gaziantep Nöbetçi Eczane Nerede?

Gaziantep nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt olarak web sayfamız üzerinde detaylı bir şekilde verilmektedir. Nöbetçi eczanelerin hangi saatler arasında açık olduğu ve hangi bölgelerde yer aldığı en ince ayrıntısına kadar açıklanmaktadır. Sitemiz üzerinde nöbetçi eczanelerin açık adreslerinin yanı sıra telefon numaraları da vardır. Bu numaralar ile nöbetçi eczanelerden önceden ilaç siparişi verebilirsiniz.

Gaziantep Nöbetçi Eczane Sorgulama

Gaziantep nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt bulmanız için sitemizde her gün güncel olacak şekilde Gaziantep’te var olan tüm nöbetçi eczanelerin isimleri yer alır. Nöbetçi eczaneler hem merkezde hem de ilçede bulunmaktadır. Sitemizde nöbetçi eczanelerin hangi güzergahta, semtte, ilçede, mahallede ve sokakta bulundukları detaylı bir şekilde verilmektedir. Oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczaneye sitemiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Gaziantep En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Gaziantep en yakın nöbetçi eczane ile zaman kaybetmeden ilaçlarını hem gece hem de gündüz temin edebilirsiniz. Gaziantep ilinde yer alan nöbetçi eczaneler geceden ertesi sabaha kadar aktif bir şekilde çalışırlar. Nöbetçi eczanelere ulaşım da sağlanır. İster otobüs ister araba ister de minibüs ile kolay bir şekilde gidebilirsiniz.

Gaziantep Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Gaziantep nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerin mesai bitiş saatlerinden sonra başlamaktadır. Eczaneler 09:00’da faaliyete başlamaktadır. Eczanelerin kapanış saatleri ise 19:00 olmaktadır. 19:00’dan sonra nöbetçi eczanelerin mesaileri başlar. Gece bütün gün eczane açık olur ve ertesi sabah saat 09:00’a kadar hastalara hizmet vermeye devam ederler.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler Ramazan ve Kurban Bayramlarında kapalı olur. Arefe gününde sadece öğleye kadar çalışırlar. Nöbetçi eczaneler ise hem resmi hem de dini bayramlarda çalışmaya devam ederler. Nöbetçi eczaneler 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi resmi tatillerde de hem sabah hem de gece açık olurlar. Bu sayede hastalar bayram günlerinde mağdur duruma düşmemiş olurlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri her ile göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda eczanelerin mesai saatleri Covid-19 virüsünün ortaya çıkması ile değişmiştir. Yeni güncellenen saatlere göre Gaziantep ilinde yer alan tüm eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 19:00 arasında olmaktadır. Bu saatten sonra nöbetçi eczanelerin mesaileri başlamaktadır. 19:00 ile ertesi sabah 09:00 arasında nöbetçi eczaneler aktif bir şekilde hastalara ilaçlarını vermekle görevlendirilir. Nöbetçi eczanelerin mesaileri bittiği zaman diğer eczaneler göreve başlar.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri açık olur. Cumartesi günleri de eczaneler sabah 09:00’da işe başlar ve 19:00’da işlerini tamamlarlar. 19:00’dan sonra nöbetçi eczaneler devreye girer ve gece nöbet tutmaya başlarlar. Pazar sabah 09:00’a kadar çalışırlar ve aynı zamanda pazar günleri hem gündüz hem de gece açık olurlar.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yaptıkları görevler ve işler tek tek verilmektedir:

  • Eczaneler doktorların yazdıkları reçeteyi en ince ayrıntısına kadar inceler ve reçetede hata olması durumunda hekimlere yanlışlıkları bildirirler.
  • Eczacılar depoda ve eczanede yer alan tüm ilaçların raporunu tutarlar. Aynı zamanda reçetelerin kaydını da bilgisayara yaparlar.
  • Depoda stokların kontrolünü de gerçekleştirirler. Depoda eksik ilaç ya da tıbbi malzemelerin olması durumunda hemen tedarik ederler.
  • Hastane eczanelerinin veya hastane kliniklerinin istedikleri ilaçları hemen temin ederler.
  • Tıbbi ürünlerin, tıbbi cihazların ve ilaçların nasıl kullanılması gerektiği konusunda hastalara gerekli bilgilendirmeleri yaparlar.
  • Ayrıca ilaçların ve tıbbi malzemelerin hijyenik ve steril ortamlarda muhafaza edilmesine yardımcı olurlar.
  • İlaçların meydana getirdiği yan etkileri de hastalara en detaylı şekilde açıklarlar.
  • Son kullanma tarihi geçmiş olan ilaçların listesini yapıp ilaçların imha işlemini hemen gerçekleştirirler.
  • İlaçların hangi dozda alınmasını ve hangi oda koşullarında saklaması gerektiğini hastalara detaylı şekilde anlatırlar.
  • Hastanelere danışmanlık hizmeti de verirler. Özellikle tıbbi cihazların nasıl kullanılması gerektiği konusunda da halkı ve hemşireleri bilgilendirirler.
  • Depoda ya da eczane raflarında eksik olan ilaçların temin edilmesini sağlarlar.
  • Tansiyonu yüksek ya da düşük olan hastaların tansiyon ölçümlerini yapıp en uygun olan ilacı verirler.
  • Reçetesiz şekilde ilaç almak isteyenlerin şikayetlerini dikkatli şekilde dinleyip onların rahatsızlıklarına göre ilaçları satarlar.
  • Hastanelerin veya hastane kliniklerinin talep ettikleri tüm ilaçları hemen ulaştırırlar.
  • Hastalar ile eczacılar arasında her zaman güven olmalıdır. Özellikle eczacılar hastaların T.C. kimlik numarası, cep telefon numarası gibi kişisel bilgilerini bir başkası ile paylaşmamalıdır. Bilgiler her zaman gizli ve güvenli şekilde eczacılar tarafından sistemde saklanmalıdır.
  • Eczacılar her zaman hastalara daha sabırlı ve özverili davranmalıdır. Bunun yanında hastaların hepsi ile eşit seviyelerde ilgilenmelidir.
  • Eczanenin raflarına ilaçları türlerine göre gruplandırıp düzenli bir şekilde yerleştirirler. Özellikle yeşil ve kırmızı reçetede yer alan ilaçların hepsini kendi aralarında düzenli şekilde sınıflandırırlar.
  • Eczacılar tıbbi cihazların kullanma talimatlarını hastalara dikkatli bir şekilde anlatır.
  • Baş eczacılar ise yanlarında çalışanların mesai saatlerini belirler ve izne ne zaman çıkacaklarının da listesini oluşturur.
  • Ayrıca baş eczacılar depoda stoklarda eksikliklerin olup olmadığını da denetler. Eksiklik olduğu zaman ise en kısa sürede ilaçların tedarik işlemlerini gerçekleştirir.
  • Eczacılar ilaçların tanıtımını ve reklamını hastanelerde ve eczanelerde kaliteli şekilde yapmalıdır. Hastalara ilaçların hangi miktarda kullanılacağını ve hangi ortamlarda muhafaza edileceğini de anlatır.
  • Kemoterapi gibi uzun süreçler ile tedavi gören hastaların özel ilaçlarını ve özel solüsyonlarını önceden hazır hale getirirler.
  • Eczanenin mali ve muhasebe işleri ile ilgilenmede de eczacılar görev alır.
  • Eczanenin düzen ve tertibini sağlar.

Eczacı olmak isteyenler üniversitelerin Eczacılık Fakültesinden başarılı şekilde mezun olmalıdır. Bununla birlikte 5 yıllık verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerden de gerekli bilgiyi ve donanımı elde etmelidir. Ayrıca mezun olunduktan sonra 6 aylık zorunlu stajın yapılması gerekir. Zorunlu stajın yapılmasından sonra eczane depolarında baş eczacı olarak göreve başlanabilir.

Baş eczacı olmak için aynı zamanda UES’ye girilmesi gerekir. Bu sınavı başarılı şekilde geçenlere 3 yıllık eğitim verilir. 3 yılın sonunda baş eczacı olarak göreve başlamış olacaksınız. Hastanelerin eczanelerinde ya da diğer eczanelerin depolarda tüm denetimleri ve kontrolleri yapabilirsiniz.

Gaziantep Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Gaziantep nöbetçi eczane için sitemiz her gün güncel bir şekilde hem merkezinde hem de ilçelerinde yer alan nöbetçi eczanelerin açık adreslerini ve iletişim numaralarını vermektedir. Aşağıda Gaziantep ilinin ilçeleri yer alır:

  • Araban
  • Nizip
  • Yavuzeli
  • Şehitkamil
  • Nurdağı
  • Karkamış
  • Şahinbey
  • Oğuzeli
  • İslahiye

Olmak üzere toplamda 9 tane ilçesi yer alır. Bu ilçelerin hepsinde nöbetçi eczaneler bulunmaktadır. Nöbetçi eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu aktif bir şekilde çalışır.