Erzurum ilinin nüfusu toplamda 767,848’dir. Erzurum nöbetçi eczane bütün ilçelerinde yer alır. Erzurum’da aynı zamanda hem şehir merkezinde hem de ilçelerinde 14 tane devlet hastanesi faaliyet göstermektedir. Toplamda hem özel hem de devlet hastanesi 19 tane vardır. Hastanelerin yanı sıra Erzurum nöbetçi eczane hastalara en iyi şekilde hizmet vermektedir.
Erzurum nöbetçi eczane nerede sorusu için sitemizde her gün yenilenen nöbetçi eczanelerin adreslerine yer vermekteyiz. Aynı zamanda nöbetçi eczanelerin açık adresleri ile birlikte yanlarında telefon numaraları da yer alır. Bu telefon numaraları ile önceden nöbetçi eczanelere ulaşıp ilaç siparişi verebilir ya da sorularınızı iletebilirsiniz.
Erzurum nöbetçi eczane nerede diyenler için sayfamızda güncel olarak Erzurum nöbetçi eczanelerin listesi vardır. Nöbetçi eczanelerin hangi mahallede, semtte, caddede, sokakta ve ilçede bulundukları detaylı bir şekilde verilmektedir. Şehrin hem merkezinde hem de ilçelerinde nöbetçi eczaneleri sayfamız üzerinden kolayca takip edebilirsiniz. Erzurum’da yer alan tüm nöbetçi eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu iki gün boyunca hizmet vermeye devam etmektedir.
Erzurum en yakın nöbetçi eczane bulmada sayfamız size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Oturduğunuz bölgeye en yakın olan nöbetçi eczaneyi bularak ilaçlarınızı temin edebilirsiniz. Üstelik nöbetçi eczanelere ulaşım da oldukça kolaydır. Dileyenler kendi araçları ile ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak ulaşım sağlayabilir.
Erzurum nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerin çalışma saatlerinden sonra başlamaktadır. Erzurum’da eczaneler hafta için 09:00 ile 17:30 arasında faaliyet göstermektedir. Bu saatten sonra nöbetçi eczaneler çalışmaya başlar. Nöbetçi eczaneler gece de hizmet vermektedir. Ertesi sabah saat 09:00’da mesaileri biter ve diğer eczaneler görevlerinin başında olur.
Eczaneler Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı gibi dini bayramlarda çalışmaz. Eczaneler Arefe günü sadece öğleye kadar açıktır. Fakat nöbetçi eczaneler hem dini hem de resmi bayramlarda aktif bir şekilde görevlerine devam eder. 19 Mayıs, 1 Mayıs, 23 Nisan, 1 Ocak, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi milli bayramlarda da nöbetçi eczaneler işlerinin başında olur.
Hafta içi Erzurum’da eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 17:30 arasındadır. 17:30’dan sonra ise nöbetçi eczanelerin mesaileri başlar. Geceleri de eczanede nöbet tutarak hastaların ilaçlarını hemen temin etmelerine yardımcı olurlar. Ertesi sabah nöbetçi eczaneler saat 09:00’da çalışmayı bitirdikleri zaman yerine diğer eczaneler geçer.
Eczaneler sadece cumartesi günü çalışır. Cumartesi günü eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 12:00 arasındadır. Pazar günleri eczaneler çalışmazlar. Nöbetçi eczaneler ise hem cumartesi hem de pazar günleri aktif bir şekilde çalışırlar. Cumartesi günleri nöbetçi eczaneler saat 12:00’dan sonra çalışmaya başlar. Hem gece hem de gündüz faaliyet gösterirler. Pazar günleri de geceden ertesi sabah 09:00’a kadar hastalara hizmet vermeye devam ederler. Bu sayede hastalar geceleri de ilaçlarını rahatlıkla nöbetçi eczanelerden temin edebilecektir.
Ülke içinde tüm illerde hastaların sağlıklı hayatlarına yeniden kavuşmaları için büyük bir özveri ile çalışan eczacıların birtakım görevleri vardır. Bu görevlerden bir tanesi, hastalara karşı anlayışlı olunmasıdır. Her bir eczacı gelen her bir hastaya gerekli saygıyı göstermeli ve sabırlı bir şekilde reçetede yer alan ilaçları temin etmelidir
Yapılması gereken diğer bir sorumluluk ise, hastayı bilgilendirmektir. Tüm hastalar kullanacakları ilaçların içerikleri ve kullanım talimatları ile merak ettiği soruları yöneltebilir. Eczacılar da bu sorulara doğru cevaplar vermelidir. İlaçlar poşetlere konulmadan önce günde kaç kez kullanılacağı ile ilgili bilgilendirme de yapılmalıdır. Bunun yanı sıra aç ya da tok karnına içilen ilaçların bilgisi de verilmelidir. Bazı hastalar doktora gitmeden ilaç alabilmek için eczaneye gelir. Bu tür hastalara reçetesiz ilaç satmazlar. Piyasada yer alan ve reçetesiz bir şekilde satılan ilaçların içerikleri ile ilgili de geniş çaplı bir bilgiye sahip olunması gerekir. Aksi takdirde hastaları yanlış yönlendirme yapabilirler.
Eczane içinde her hafta ya da ayın belirli günlerinde mal kabul işlemi yapılır. Gelen ilaçlar ile ilgili her türlü muhasebeyi ilgilendiren listeler düzenli bir şekilde tutulmalıdır. Eczanede bu iş için ayrı personel yoksa tüm görevler eczacıya aittir. Bunun yanı sıra gün sonunda kasa yapma işlemleri vardır. Z raporunun alınması ve kasada hata çıkmaması için kapanış miktarının doğru olmasını sağlamak da eczacıların sorumluluklarıdır. Hem kredi hem de nakit olarak alınan ödemeler kasaya düzenli bir şekilde konulmalıdır. Bu düzen eczane içinde de sağlanmalıdır. Yerlerin ve rafların düzenli ve temiz olması hem eczacıların sağlığı hem de hastaların sağlığı açısından son derece önemlidir. Eczacılar ister kendileri isterlerse de personelleri yardımı ile bu düzeni sağlamakla yükümlüdür.
Tıbbı malzemelerin de satıldığı yer olan eczaneler müşterilere bu konuda da bilgi verirler. Özellikle fizik tedavi gören ve kemik yapısının eski haline kavuşması için medikal ürünlere ihtiyaç duyan hastalar kullanma talimatlarını sorar. Eczacılar da bu aletlerin kullanım şekillerini anlatır ve ne kadar süre boyunca kullanmaları gerektiğini söyler. Bunun yanı sıra ilaç almaya gelen vatandaşlara da olası yan etkilerin ciddi olması halinde neler yapacakları konusunda da uyarıda bulunabilirler.
Eczacıların görevleri sadece eczane içinde olmaz. Eczane dışında da depo kısmında gelen ilaçların kontrolünü yaparlar. Raflarda son kullanma tarihi son bulmuş ürünleri toplayıp gerekli yerlere iade işlemini yaparlar. Hastanelerde ve ilaç sektöründe çalışan eczacılar da vardır. Özellikle satış ve ikna yeteneği yüksek olan eczacılar hastanelere giderek ilaç firmalarındaki ürünlerin tanıtımını gerçekleştirirler. Burada yer alan sorumluluklar arasında karşı tarafı ikna etmek ve daha fazla ilaç satmak yer alır.
Bunun yanı sıra sahada da tanıtım yapan eczacılar da insan ilişkilerinde iyi olmalıdır. Hastanede inceleme yapan eczacıların görevleri arasında madde analizi gelir. Hangi maddenin kimyasal bileşenlerinin ne olduğu ve içeriklerinde nelerin yer aldığı ile ilgili çalışmalar da eczacıların çalışmak istedikleri alanlara göre değişen görevleri arasında yer alır. Kemoterapi gibi kanser tedavisi gören hastaların özel olarak içtikleri ilaçları ve kullandıkları solüsyonları daha önceden hazırlayarak hastalara yardım ederler.
Erzurum ilinin hem merkezinde hem de ilçelerinde nöbetçi eczaneleri bulabilirsiniz. Aşağıda Erzurum ilinde yer alan ilçeler tek tek listelenmektedir:
Olmak üzere toplamda 20 tane ilçesi vardır. Bütün ilçelerinde Erzurum nöbetçi eczane yer alır. Sitemiz üzerinden her gün güncellenen nöbetçi eczane listesine göz atabilirsiniz. Oturduğunuz bölgeye en yakın olan nöbetçi eczaneyi sayfamızdan kolayca bulabilirsiniz. Nöbetçi eczanelerin telefon numaraları sayesinde de önceden bilgi almak ve sipariş vermek de mümkündür.