Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Elâzığ Nöbetçi Eczane Listesi

18 Eylül 2024 Elâzığ Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 6
İl Görüntülenme : 142700
Liste Güncelleme Tarihi : 18 Eylül 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Elâzığ İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Elazığ Nöbetçi Eczane

Elazığ nüfusu 587,960’dır. Elazığ nöbetçi eczane hem merkezinde hem ilçelerinin hepsinde yer alır. Aynı zamanda sağlık alanında hastane konusunda da imkanlarını ortaya koyar. Şehirde toplamda 1038 yatak kapasitesi olan 2 tane hastane yer alır. Aynı zamanda 888 yatak kapasiteli ana hastanesi de vardır. Bir tane kliniği olan şehir hastanesi de bulunmaktadır. Elazığ nöbetçi eczane için sayfamızda detaylı bilgiler yer almaktadır.

Elâzığ Nöbetçi Eczane Nerede?

Elazığ nöbetçi eczane nerede diye soranlar için web sayfamız üzerinde Elazığ merkezde ve ilçelerinde yer alan tüm nöbetçi eczanelerin listesini koymaktayız. Nöbetçi eczanelerin her gün yenilenmesinden dolayı sayfamız üzerinden de güncellemeler yapmaktayız. Nöbetçi eczanelerin açık adreslerine de internet sitemiz üzerinden ulaşmanız mümkündür.

Elazığ Nöbetçi Eczane Sorgulama

Elazığ nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt bulmak isteyenler için sayfamızda Elazığ’da bulunan nöbetçi eczaneler vardır. Nöbetçi eczanelerin isimlerinin yanında hangi semtte, mahallede, sokakta yer aldıkları da ayrıntılı bir şekilde belirtilmiştir. Bununla birlikte nöbetçi eczanelerin telefon numaraları da vardır. Telefon numaraları üzerinden iletişim sağlayarak istediğiniz soruları ya da talepleri iletebilirsiniz.

Elazığ En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Elazığ en yakın nöbetçi eczane bulmak için öncelikle sayfamız üzerinden oturduğunuz bölgeyi seçmeniz gerekir. Otomatik bir şekilde sayfamızda ikamet ettiğiniz yere en yakın olan nöbetçi eczanelerin listesi tek tek çıkacaktır. Nöbetçi eczanelerden geceleri de ilaçlarınızı kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Ulaşım konusunda da toplu taşıma araçlarını ya da kendi arabanızı kullanarak nöbetçi eczaneye gidebilirsiniz.

Elazığ Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Elazığ nöbetçi eczane çalışma saatleri diğer eczanelerin mesai saatleri bittiği zaman başlar. Eczaneler hafta içinde 09:00 ile 19:00 saatleri arasında faaliyet gösterir. 19:00’da mesaisi biten eczanelerin yerine nöbetçi eczaneler geçer ve bütün gece hastalara hizmet verir. Nöbetçi eczanelerin mesai saati ise 09:00’da bitmiş olur.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda kapalı olur. Arefe gününde ise sadece 09:00 ile 13:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 15 Temmuz, 29 Ekim, 1 Mayıs, 1 Ocak gibi milli bayramlarda da eczaneler faaliyet göstermez. Nöbetçi eczaneler ise hem milli hem de dini bayramlarda 13:00’dan sonra hizmet vermeye başlar. Hem gece hem de gündüz hastaların zor duruma düşmemesi için her zaman görevlerinin başında olurlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri Covid-19 virüsünün meydana gelmesinden sonra değişmiştir. Eczaneler sabah 09:00’da açılır ve saat 19:00’da kapanır. 19:00’dan sonra nöbetçi eczaneler nöbetleşerek eczanede hastalar ile ilgilenirler ve onlara ilaç satarlar. Bu sayede hastalar da her vakit diledikleri zaman ilaçlarını kendilerine en yakın olan nöbetçi eczaneye giderek tedarik edebilir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri açıktır. Cumartesi günleri 09:00’da açılır ve 19:00’da eczanelerin mesaileri biter. 19:00’dan sonra ise nöbetçi eczaneler geceleri ve sabahları hizmet vermeye başlar. Eczaneler pazar günleri açık olmazken, nöbetçi eczaneler pazar günleri de hem gündüz hem de gece halka kapılarını açmaktadır.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yapmış oldukları görev ve sorumluluklar detaylı bir şekilde açıklanmaktadır:

  • Eczaneler doktorun yazdıkları reçetedeki ilaçları dikkatli bir şekilde inceler. İlaçların hastalara olumsuz etkiler yaratacağının kanısına vardıktan sonra hastaları doktora yönlendirirler.
  • Eczanenin içinde yer alan tüm ilaçların raporlarını tutarlar.
  • Yazılan reçetelerin kaydını da bilgisayara yaparlar. Bu yüzden eczacıların bilgisayar kullanımını çok iyi yapması gerekir.
  • Doktorun yazdığı ilaçların ne gibi yan etkiler ortaya çıkaracağını da hastalara anlatır. Aynı zamanda ilaçların alınma dozunu ve saklama koşullarını da detaylı bir şekilde anlatır.
  • Eczanenin raflarında son kullanma tarihi çok uzun süre geçmiş olan ilaçların listesini çıkarır ve bu ilaçların imha edilmesini sağlar.
  • Hastanelerde ya da hastanelerdeki kliniklerde danışmanlık hizmeti de vermektedir. Özellikle hastalara ve hemşirelere tıbbi ürünlerin, tıbbi cihazların ve ilaçların kullanım teknikleri hakkında bilgiler verirler.
  • Kanser, kemoterapi gibi zorlu tedavi süreçlerinde olan hastaların önceden özel ilaçlarını hazırlarlar.
  • Hastanelerde hekimlerin talepleri üzerine eczanede istenilen ilaçların tedarikini yapar ve hastane kliniklerine ulaştırırlar.
  • Eksik ya da tamamen bitmiş olan ilaçların hepsinin yenilenmesine yardımcı olurlar.
  • İlaçların depoda ve eczane raflarında uygun koşullarda ve steril ortamlarda muhafaza edilmesine imkan sağlarlar.
  • Reçetesiz bir şekilde ilaç almak isteyenlerin ne gibi rahatsızlıklarının olduğunu detaylı bir şekilde kavrayıp bünyelerine ve kilolarına uygun olan ilacı satarlar.
  • İlaçların ya da tıbbi cihazların tanıtımını da en iyi şekilde yaparlar.
  • Baş eczacılar da depoların bütün denetimini ve düzenini yapar.
  • Eczanenin mali ve muhasebe işleri ile de ilgilenirler.
  • Eczacılar tansiyon da ölçebilmektedir. Tansiyonu düşük ya da yüksek olan kişilere uygun ilaçlar verirler.
  • Aynı zamanda tıbbi cihazlarında nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili ayrıntıları verirler.
  • Eczacılar ve hastalar arasında her zaman güven ilişkisi olmalıdır. Özellikle eczacıların hastaların T.C. kimlik numarası gibi kişisel bilgilerini bir başkası ile paylaşmaması gerekir. Bunun yanında eczacılar bütün hastalarına eşit ve adil davranmalıdır. Hastalar ile sabırlı ve özverili şekilde ilgilenmelidir.
  • İlaçları kendi içlerinde gruplara ayırırlar. Yeşil ve kırmızı reçeteli ilaçları kendi içlerinde sınıflandırırlar. Bu ilaçların kullanımının yüksek yan etkiler yaratmasından dolayı reçetesiz şekilde alınmasını engellerler.
  • Rafların düzeninden ve tertibinden de sorumludurlar. Özellikle ilaçların ve tıbbi ürünlerin steril ortamlarda muhafaza edilmesine yardımcı olurlar. Hastalara aldıkları ilaçların da evde nasıl korunması gerektiğini de anlatırlar.
  • Hastanelerin eczanelerinde ya da hastanelerin kliniklerinde de hizmet verirler. Hastaların kısa süre sağlıklarına kavuşmaları için her şeyi yaparlar.

Baş eczacı ya da eczacı olmak isteyenler ilk olarak 5 yıllık Eczacılık Fakültesinden mezun olup diploma almalıdır. Diploma alınmasından sonra 6 aylık zorunlu stajın da yapılması gerekir. Baş eczacı olmak için ise UES’ye girilmesi önemlidir. Bu sınavda istenilen puanın alınmasından sonra 3 yıllık hem teorik hem de uygulamalı eğitimlere girilmesi gerekir. 3 yılın sonunda başarılı olanlar eczanelerin depolarında baş eczacı olarak göreve başlayıp bütün denetimleri ve kontrolleri yapabilirler. Baş eczacılar aynı zamanda yanında çalışanların mesai saatlerini ve izin günlerini de kendileri belirler.

Eczacı olmaya hak kazananlar eczane de açabilir. Eczanenin açılması için talep edilen belge temin edilmelidir. Eczacılar hem gece hem de gündüz aktif bir şekilde çalışırlar. Nöbetçi eczanelerde belirlenen mesai saatleri doğrultusunda hastalara hizmet verirler.

Elazığ Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Elazığ merkezde ve ilçelerinde hem hafta içi hem de hafta sonu olmak üzere açık olan Elazığ nöbetçi eczane vardır. Nöbetçi eczanelerin güncel olarak her gün yenilenen listesi sayfamızda yer alır. Aşağıda Elazığ’ın ilçeleri tek tek listelenmektedir:

  • Elazığ merkez
  • Arıcak
  • Baskil
  • Kovancılar
  • Maden
  • Ağın
  • Alacakaya
  • Keban
  • Palu
  • Sivrice
  • Karakoçan

Olmak üzere toplamda 11 tane ilçesi yer alır. Bu ilçelerden oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczanelere kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.