Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Edirne Nöbetçi Eczane Listesi

17 Eylül 2024 Edirne Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 11
İl Görüntülenme : 140921
Liste Güncelleme Tarihi : 17 Eylül 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Edirne İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Edirne Nöbetçi Eczane

Edirne ilinin nüfusu 406,855’dir. Edirne nöbetçi eczane yeteri kadar merkezde ve ilçelerinde yer alır. Bunun dışında Edirne’de toplamda 11 tane hastane vardır. 6 hastane Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışır. 1 hastane Trakya Üniversitesi’ne bağlıdır. 4 hastane de özel hastane olarak hizmet vermektedir. Edirne nöbetçi eczane güncel listesini sayfamızda bulabilirsiniz.

Edirne Nöbetçi Eczane Nerede?

Edirne nöbetçi eczane nerede diyenler için sayfamızda en güncel hali ile nöbetçi eczanelerin isimleri yer alır. İsimlerin yanında aynı zamanda nöbetçi eczanelerin açık adresleri ve iletişim numaraları vardır. İletişim numaraları ile önceden tüm soru ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Aynı zamanda nöbetçi eczanelerin hangi ilçede, mahallede, caddede ve sokakta olduğunu da ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Edirne Nöbetçi Eczane Sorgulama

Nöbetçi eczane nerede sorgusu için cevap web sayfamızda yer alır. Her gün nöbetçi eczaneler değiştiği için sitemizde de otomatik olarak her gün güncel nöbetçi eczanelerin listesi yer alır. Bu liste ile ikamet ettiğiniz yerde en yakın nöbetçi eczaneyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Edirne’de bulunan nöbetçi eczaneler hem hafta içi her gün hem de hafta sonu iki gün boyunca hizmet vermeye devam etmektedir.

Edirne En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Edirne en yakın nöbetçi eczane bulmak için sitede yer alan telefon numaraları üzerinden nöbetçi eczaneler ile iletişime geçebilirsiniz. Hem merkez üzerinde hem de ilçelerinin her mahallesinde, semtinde, caddesinde ve sokağında en yakın nöbetçi eczaneyi bulabilmeniz mümkündür. Nöbetçi eczaneler mesaisi biten eczanelerin yerine geçerek hastaları mağdur etmemek için hem gece hem de gündüz aktif bir şekilde çalışırlar.

Edirne Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Edirne nöbetçi eczane çalışma saatleri kışın 18:00 ile 08:30 saatleri arasında olur. Yazın ise 18:30 ile 08:30 arasındadır. Eczanelerin mesai saatleri bitiminde nöbetçi eczaneler devreye girer. Edirne’de eczanelerin mesai saatleri sabah 08:30’da başlayıp kış günleri 18:00’da biterken, yaz günleri ise 18:30’da eczaneler kapanır. Kapanma anından itibaren nöbetçi eczaneler ertesi gün gece de dahil olmak üzere sabaha kadar çalışırlar.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Bayram günlerinde eczaneler hiçbir şekilde faaliyet göstermez. Arefe günü sadece 09:00 ile 13:00 saatleri arasında açık olurlar ve yarım gün çalışırlar. Nöbetçi eczaneler ise hem dini hem de milli bayramlarda 13:00’dan sonra gecede dahil olmak üzere çalışmaya başlarlar. 19 Mayıs, 1 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli bayramlarda da açık olurlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Pandemi sebebi ile bütün illerde eczane çalışma saatleri değişim göstermektedir. Kış aylarında eczanelerin açılış saati 08:30’dur. Mesai bitim saati ise 18:00’dir. Yaz aylarında ise başlangıç saati aynıyken, eczanelerin mesai bitiş saatleri ise 18:30 olarak değiştirilmiştir. Bu saatlerden sonra ise nöbetçi eczaneler devreye girer ve geceleri hastalara en kaliteli şekilde hizmet ederler. Ertesi sabah nöbetçi eczaneler 08:30’da mesailerini tamamlayıp yerine diğer eczanelerin mesai saatleri başlar.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri saat 08:30 ile 18:30 arasında açık olur. 18:30’dan sonra ise nöbetçi eczanelerin çalışma saatleri başlar. Cumartesi günleri nöbetçi eczaneler 18:30 ile 08:30 arası çalışır. Pazar günleri ise eczaneler açık olmadığı için nöbetçi eczaneler hem gündüz hem de gece çalışırlar. İstediğiniz vakit geceleri de ilaçlarınızı kolayca size en yakın olan nöbetçi eczanelerden alabilirsiniz.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yaptıkları görev ve sorumluluklar tek tek yer alır:

  • Reçetede yazılı olan ve eczanede yer alan tüm ilaçların içerikleri hakkında yeteri kadar donanıma ve bilgiye sahip olmalıdır.
  • Laboratuvar ortamında tüm ilaçları kimyasal ve içerikleri açısından detaylı bir şekilde incelerler.
  • Eczane raflarını ve depoyu tertipli ve düzenli bir şekilde hazırlarlar.
  • Bütün ilaçları kendi kategorilerine ayırırlar. Özellikle yeşil ve kırmızı reçetede yazılı olan ilaçları kendi aralarında gruplandırarak satışlarını doğru şekilde yaparlar.
  • Doktorların yazdıkları ilaçlar hakkında hastaya detaylı bilgiler verirler. İlaçların nasıl kullanılması gerektiğini ve ilaçların meydana çıkarabileceği yan etkileri tek tek anlatırlar.
  • İlaçların hem depoda hem de eczane raflarında sağlıklı ve doğru koşullarda muhafaza edilmesine yardımcı olur.
  • Doktorların yazdıkları reçeteyi en ince ayrıntısına kadar inceler ve reçetenin kaydını bilgisayara yaparlar.
  • İlaçların tüm raporlarını her ay düzenli olarak oluştururlar.
  • Tarihi geçmiş olan tüm ilaçların isimlerini çıkarıp bu ilaçların en kısa sürede imha edilmesi için harekete geçerler.
  • Hastaların aldıkları ilaçları hangi dozda içeceklerini ve hangi oda koşullarında saklayacaklarını da tek tek anlatırlar.
  • Tıbbi cihazların ve tıbbi malzemelerin kullanım talimatlarını öğretirler.
  • Tansiyonu yüksek ya da düşük olanların tansiyon ölçümlerini yapıp ölçüm sonuçlarına göre uygun ilacı satarlar.
  • İlaçların satışı için reklamını kaliteli şekilde yaparlar.
  • Eczane deposunda ya da eczane raflarında eksik ya da bitmiş olan tüm ilaçları, tıbbi ürünleri ve tıbbi cihazları kontrol edip eksikleri temin ederler.
  • Eczacıların kimya ve biyoloji konularına da hakim olması gerekir. Bununla birlikte bilgisayarları kullanabilir olmaları da oldukça önemlidir.
  • Eczacılar hastalarına karşı her zaman daha iyi hizmet verebilmek adına çalışmalıdır. Eczane içinde her zaman düzenin ve disiplinin oluşmasına ortam hazırlar.
  • Eczacılar ile hastalar arasında her zaman saygı ve mesafe olmalıdır. Özellikle eczacılar hastalarının kişisel bilgilerini kullanmamalıdır. 3. şahıslar ile kişisel bilgilerin paylaşılması yasaktır.
  • Eczanenin tüm mali ve muhasebe işleri ile de eczacılar ilgilenir. Hastanelerin kliniklerinde ya da eczanelerinde acil olarak talep edilen ilaçların hepsinin en kısa sürede istenilen birimlere ulaşmasına yardımcı olur.
  • Tansiyon ya da şeker ölçer aletlerinin hastaların ya da hemşirelerin nasıl kullanması gerektiğini anlatmak için hastanelerde danışmanlık hizmetini de sunmaktadır.
  • Bütün hastalar ile eczacılar eşit seviyede ve tavırda iletişim halinde olmalıdır.
  • Reçetesiz şekilde satılan ilaçları alan hastalar öncelikle şikayetlerini ve rahatsızlıklarını dile getirirler. Daha sonra eczacılar da hastalığın ilerleme durumuna göre gerekli ilaçları yazar.
  • İlaçların steril ve hijyenik bir ortamda muhafaza edilmesine imkan tanır. İlaçlar her zaman güvendedir.

Eczacıların birçok alanda çalışma imkanları bulunmaktadır. Laboratuvarlarda, eczanelerde, devlet dairelerinin sağlık alanında hizmet veren departmanlarında, ilaç depolarında, kozmetik firmalarında ve ilaç fabrikalarında da çalışabilme ortamları vardır.

Üniversitelerin Eczacılık Fakültesinden 5 yıl boyunca başarılı şekilde mezun olup diploma almak gerekir. Verilen eğitimler hem uygulamalı hem de teorik olarak verilir. Bir eczacının devlet ya da özel hastanede aktif bir şekilde çalışması için öncelikle 6 aylık talep edilen stajı yapmasında yarar vardır.

Edirne Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Edirne ilinin tüm ilçelerinde yer alan nöbetçi eczanelerin listesi sitemizde yer alır. Aşağıda Edirne ilinin tüm ilçeleri listelenmektedir:

  • Edirne merkez
  • Havsa
  • Enez
  • İpsala
  • Lalapaşa
  • Meriç
  • Süloğlu
  • Uzunköprü
  • Keşan

Olmak üzere merkez de dahil 9 tane ilçesi vardır. Hem merkez hem de ilçelerinde Edirne nöbetçi eczane hafta içi ve hafta sonu da iki gün boyunca hizmet vermeye devam etmektedir.