Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Diyarbakır Nöbetçi Eczane Listesi

27 Nisan 2024 Diyarbakır Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 9
İl Görüntülenme : 103646
Liste Güncelleme Tarihi : 27 Nisan 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Diyarbakır İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Diyarbakır Nöbetçi Eczane

Diyarbakır ilinin nüfusu toplamda 1,635,048’dir. Merkez de dahil olmak üzere toplamda 17 tane ilçesi vardır. Merkezinde ve ilçelerinde Diyarbakır nöbetçi eczane bulabilirsiniz. Diyarbakır ilinde devlet ve özel hastaneler de aktif bir şekilde halka hizmet vermeye devam etmektedir. Toplamda 12 tane devlet hastanesi yer alır. Bununla birlikte 35 tane hem devlet hem de özel hastaneleri vardır. Diyarbakır nöbetçi eczane için sitemizde güncel olarak liste yer alır.

Diyarbakır Nöbetçi Eczane Nerede?

Diyarbakır nöbetçi eczane nerede diyenlerin sorularını yanıtlamak için sitemizde güncel olarak tüm ilçelerinde ve merkezde yer alan nöbetçi eczanelerin adreslerini hazırladık. Nöbetçi eczanelerin adreslerinin yanında telefon numaraları da vardır. İletişim numaraları üzerinden nöbetçi eczaneler ile irtibat halinde olabilirsiniz.

Diyarbakır Nöbetçi Eczane Sorgulama

Diyarbakır nöbetçi eczane nerede diye düşünenlerin cevabı sitemizdir. Web sayfamızda özenli bir şekilde her gün Diyarbakır’ın dört bir yanında yer alan nöbetçi eczanelerin güncel listesine yer vermekteyiz. Merkezde ve ilçelerinde yer alan nöbetçi eczanelere ulaşım da oldukça kolaydır. Hem özel araçlarınız ile hem otobüs ya da minibüs ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Diyarbakır En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Diyarbakır en yakın nöbetçi eczane bulmak isteyenler için nöbetçi eczanelerin açık adresleri de sayfamızda yer alır. Nöbetçi eczanelerin hangi güzergahta, caddede, mahallede ya da sokakta yer aldıkları detaylı bir şekilde verilmektedir. Oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczaneleri sitemizden kolaylıkla bulabilirsiniz. Aynı zamanda iletişim numaraları üzerinden de nöbetçi eczaneler ile iletişim kurup önceden ilaç siparişi verebilirsiniz.

Diyarbakır Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Diyarbakır nöbetçi eczane çalışma saatleri diğer eczanelerin mesaileri bittikten sonra başlamaktadır. Hafta içi ve cumartesi günleri eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 19:00 saatleri arasındadır. Mesai saati bitiminden sonra nöbetçi eczaneler çalışmaya başlar. Geceleri de nöbetçi eczaneler açık olduğu için hastalar acil durumlarda bile kolay bir şekilde en yakın nöbetçi eczaneden ilaçlarını alabilecektir. Ertesi sabah saat 09:00’da nöbetçi eczanelerin mesaileri bitmektedir.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler bayramda açık değildir. Arefe günü sadece yarım gün hizmet vermektedirler. Fakat nöbetçi eczaneler hem dini hem de milli bayramlarda hastaların mağdur olmaması adına hizmet vermeye devam etmektedir. 23 Nisan, 29 Ekim, 19 Mayıs, 1 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos gibi milli bayramlarda da nöbetçi eczaneler çalışmaya devam ederler.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu cumartesi günü çalışırlar. Hafta içi ve cumartesi günleri eczanelerin çalışma saatleri 09:00’da başlar ve mesailerini saat 19:00’da bitirirler. Pazar günleri eczaneler açık değildir. Nöbetçi eczaneler ise hem hafta içi hem de hafta sonu iki gün olacak şekilde hizmet vermekle görevlendirilirler. Nöbetçi eczanelerin çalışma saatleri 19:00’dan itibaren başlar ve ertesi sabah 09:00’da çalışmalarını bitirirler. Hafta sonu cumartesi günü de 19:00’dan itibaren çalışırlar. Pazar günleri de hem gündüz hem de gece çalışırlar.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece cumartesi günleri saat 09:00 ile 19:00 saatleri arasında faaliyet gösterirler. Pazar günleri eczaneler açık değildir. İnsanların zor duruma düşmemesi için nöbetçi eczaneler pazar günleri de çalışmaya devam ederler. Nöbetçi eczaneler pazar günleri gündüzden başlayıp gece de dahil olmak üzere ertesi sabah 09:00’a kadar aktif bir şekilde eczanede görev alırlar. Bu sayede hastalar gece ilaç alacakları zaman kendilerine en yakın eczaneyi sayfamız üzerinden kolaylıkla bulabilir.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yerine getirmeleri gereken sorumlulukları yer alır:

  • İlaçların güvenli koşullarda saklanmasını ve doğru bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur.
  • Doktorların yazdıkları reçetelerin doğruluğunu kontrol ederler. Reçetede yanlış olması durumunda hastaları hekimlere yönlendirirler.
  • Reçetede yazılan ilaçların kullanım talimatlarını hastalara aktarırlar.
  • Eczanenin bütün mali işleri ile ilgilenirler.
  • Eczane dolaplarının düzenli bir halde olmasına yardım ederler.
  • Depolarda stokların kontrolünü yaparlar. İlaçların yetersiz olması durumunda stok güncellemesi yaparlar.
  • Tansiyon ölçümlerinde de görev alırlar. Tansiyonu düşük ya da yüksek olan hastalara gerekli ilaçları verirler.
  • Reçetesiz olarak alınan ilaçlarda öncelikle hastanın rahatsızlıklarını dinlerler. Daha sonra hastanın şikayetlerine göre en uygun ilacı satarlar.
  • Hastanelere danışmanlık da yaparlar. Özellikle tıbbi ekipmanların ve tıbbi cihazların nasıl kullanılması gerektiğini hemşirelere ve hastalara anlatırlar.
  • Eczacılar eczane raflarında ya da depoda tarihi geçmiş olan ilaçların hepsini not alır ve bu ilaçların imha işlemini hemen gerçekleştirirler.
  • Reçetelerin kaydını bilgisayara yaparlar.
  • İlaçların raporunu aylık ve haftalık olacak şekilde tutmaya başlarlar.
  • Eczane raflarında eksik olan ve bitmiş tüm ilaçları hemen temin ederler.
  • Hastanelere ya da hastanelerin kliniklerine talep edilen ilaçların ve tıbbi ekipmanların ulaştırılmasına yardımcı olur.
  • Kemoterapi tedavisi görenlerin sağlıklarına kısa sürede kavuşmaları için onların özel ilaçlarını ve losyonlarını önceden temin ederler.
  • Eczacı ve hasta arasında her zaman saygı olmalıdır. Eczacılar hiçbir koşulda hastaların şahsi kimlik bilgilerini bir başkası ile paylaşamaz. Her zaman kişisel bilgiler eczacılar tarafından korunmalıdır. Eczacılar hastalara ilgili ve sabırlı davranmalıdır. Her zaman her hasta için aynı davranışları sergilemeleri gerekir. Hastaların şikayetlerini dikkate alarak onları bilgilendirmelidir.

Eczacı olmak isteyenler Eczacılık Fakültelerinin 5 yıllık eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayıp diploma almalıdır. Üniversitelerde verilen eğitimler hem teorik hem de uygulamalıdır. Toplamda 8 yarıyıl dersleri vardır. Bu dönemleri geçtikten sonra mezun olanlar 6 aylık zorunlu stajlarını da yapmalıdır. Zorunlu stajlarının yapılmaması durumunda eczacı olarak görev yapmak mümkün değildir.

Eczacılar kendilerine ait eczane de açabilir. Bunun için eczane açmalarına dair herhangi bir engelin olmadığını gösteren belgeyi temin etmeleri gerekir.

Baş eczası olmak için ise UES’ye girilmesi gerekir. Bu sınavda başarı elde edenlere 3 yıllık alan eğitimleri hem teorik hem de uygulamalı şekilde verilir. 3 yılı başarılı şekilde tamamlayanlar eczanelerin depolarında baş eczacı olarak göreve başlayacaklardır. Baş eczacılar eczane çalışanların mesai saatlerini ve izin günlerini belirler. Eczane depolarının bütün denetimini ve düzenini baş eczacılar yapar. Depoda stok kontrolünü de yapmaktadırlar. Stoklarda eksik olan ya da bitmiş tüm ilaçların en kısa sürede temin edilmesine yardımcı olur.

Eczacılık bölümünden mezun olanlar kişisel eczane açmakla birlikte hastane eczanesi ve hastane kliniklerinde de görev alabilmektedir. Bununla birlikte ilaç sanayii ve kozmetik firmalarında da aktif bir şekilde çalışma imkanına sahiptirler. Adli tıp kurumlarında ve ecza dolaplarında da görev alabilirler. Klinik araştırma laboratuvarlarında ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda da çalışma hakları vardır.

Diyarbakır Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde nöbetçi eczane bulabilirsiniz. Sitemiz üzerinden size en yakın olan Diyarbakır nöbetçi eczane takibini yapabilirsiniz. Aşağıda Diyarbakır’ın ilçeleri sırasıyla yer alır:

  • Bağlar
  • Çernik
  • Dicle
  • Hazro
  • Kayapınar
  • Silvan
  • Yenişehir
  • Sur
  • Çüngüş
  • Çermik
  • Bismil
  • Eğil
  • Ergani
  • Kocaköy
  • Hani
  • Kulp
  • Lice

Olmak üzere 17 tane ilçesi vardır. İlçelerin hepsinde nöbetçi eczaneler hem hafta içi hem de hafta sonu faaliyet göstermektedir.