Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Çanakkale Nöbetçi Eczane Listesi

20 Nisan 2024 Çanakkale Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 16
İl Görüntülenme : 102281
Liste Güncelleme Tarihi : 20 Nisan 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.

Çanakkale Nöbetçi Eczane

Çanakkale nüfusu 184,631’dir. Çanakkale’de hem merkez hem de ilçelerde Çanakkale nöbetçi eczane bulunur. Çanakkale ili sağlık alanında da kendini geliştirmiştir. İlde toplamda 22 tane hem özel hem de devlet hastanesi yer alır. Çanakkale nöbetçi eczane sitemizdeki listede güncel olarak yer almaktadır.

Çanakkale Nöbetçi Eczane Nerede?

Çanakkale nöbetçi eczane nerede sorusu için sitemizde her gün Çanakkale merkezinde ve tüm ilçelerinde yer alan nöbetçi eczanelerin listesini hazırlanmıştır. Bu liste her zaman güncellenmektedir. Oturduğunuz yere yakın lokasyonda yer alan nöbetçi eczanelere hem gece hem de gündüz sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Sitemizde nöbetçi eczanelerin bulundukları mahalle, cadde ve sokaklar yer alırken aynı zamanda nöbetçi eczanelerin iletişim numaraları da bulunmaktadır. İletişim numaraları üzerinden ilaç siparişi verebilirsiniz.

Çanakkale Nöbetçi Eczane Sorgulama

Çanakkale nöbetçi eczane nerede diyenler için sitemizde en güncel olacak şekilde nöbetçi eczanelerin listesine yer vermekteyiz. Her gün faaliyet gösteren nöbetçi eczaneler değiştiği için sayfamız üzerinde yer alan nöbetçi eczanelerin listesi de her gün güncellenmektedir. Çanakkale merkez ve ilçelerinde yer alan tüm nöbetçi eczanelerin isimlerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Çanakkale En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Çanakkale en yakın nöbetçi eczane bulmak isteyenlere web sitemiz yardımcı olacaktır. Sitemizde yer alan nöbetçi eczanelerin açık adreslerinin yanında aynı zamanda telefon numaraları da yer alır. Nöbetçi eczaneler ile irtibata geçerek en yakın olan eczaneyi bulabilirsiniz. İster kendi aracınız ister de otobüs ya da minibüs ile en yakın nöbetçi eczaneye ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Çanakkale nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerden sonra başlamaktadır. Eczaneler 09:00 ile 18:00 saatleri arasında faaliyet göstermektedir. Çanakkale nöbetçi eczaneler ise 18:00’dan sonra hizmet vermeye başlar. Tüm gece de dahil olmak üzere ertesi gün sabah 09:00’a kadar aktif bir şekilde çalışırlar. Bu sayede hastalar geceleri de hem reçeteli hem de reçetesiz şekilde ilaçlarını alabilecektir.

Eczaneler Bayramlarda Kapalı Mı?

Dini ve milli bayramlarda eczaneler açık olmaz. Sadece Arefe günü sabahtan öğlene kadar eczacılar çalışırlar. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda eczaneler kapalı olur. 30 Ağustos, 1 Ocak, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 15 Temmuz, 23 Nisan gibi milli bayramlarda da eczaneler çalışmaz. Hastaların mağdur olmaması için nöbetçi eczaneler dini ve milli bayramlarda da faaliyet göstermektedir.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Pandemiden dolayı eczanelerin saatlerinde değişiklikler yapılmıştır. Yeni düzenlenen saatlere göre eczaneler sabah 08:30’da mesaiye başlayıp, akşam 19:00’da çalışmayı tamamlarlar. Nöbetçi eczaneler ise saat 19:00’dan itibaren faaliyetlerine başlamış olurlar. Gece de eczane hastalara hizmet verirler. Sabah 09:00’da çalışmayı tamamlayıp diğer eczanelerin mesaisi başlar. Hastalar hem gece hem de gündüz en yakın olan nöbetçi eczanelerden ilaçlarını temin edebilecektir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler yeni belirlenen saate göre cumartesi günleri 09:00 ile 13:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir. 13:00’dan sonra nöbetçi eczaneler devreye girer. Gece ve sabaha kadar nöbetçi eczaneler aktif bir şekilde cumartesi günleri çalışır. Bunun yanında hastaların zor duruma girmemesi için pazar günleri de nöbetçi eczaneler açık olur. Hastalar oturdukları yere en yakın olan nöbetçi eczanelerden hem cumartesi hem de pazar günleri ilaçlarını alabilme imkanına sahip olacaktır.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yaptığı görevler detaylı bir şekilde verilmektedir:

  • Yataklı bir şekilde hizmet veren sağlık kurumlarının ilaç ihtiyaçlarının hepsini karşılarlar.
  • İlaçların ve tıbbi malzemelerin kurallara uygun olacak şekilde satılmasını sağlar.
  • Depoda ya da eczanenin raflarında bitmiş ya da eksik olan ilaçların kısa sürede temin edilmesine yardımcı olur.
  • Hastalara doktorlar tarafından önerilen ilaçların kontrolünü yapar ve bir hata olması durumunda hastayı doktora yönlendirirler.
  • İlaçların kayıtlarını düzenli şekilde bilgisayara ve deftere tutarlar.
  • Eczane içine alınan bütün tıbbi cihazların isimleri eczanenin özel defterine yazılmaktadır.
  • Hastalara ilaçların nasıl kullanılması gerektiği konusunda gerekli açıklamaları yaparlar.
  • Depoda ve eczanenin içinde ilaçların uygun koşullarda saklanmasına yardımcı olur.
  • Hastanelere ya da kliniklere danışmanlık yaparlar. Kullanılacak olan ilaçlar ve tıbbi cihazlar hakkında hemşirelere bilgilendirme yaparlar.
  • Doktorun yazdığı reçetenin kaydını bilgisayara tutarlar. Bu yüzden eczacıların bilgisayar kullanımı çok iyi olmalıdır.
  • Bununla birlikte tansiyon ölçmede de görev alırlar. Tansiyon sonucunda hastanın tansiyon yüksekliğine ya da düşüklüğüne göre gerekli ilaçları satarlar.
  • Sattıkları ilaçların tanıtımını da en iyi şekilde hastalara yaparlar.
  • Eczanenin içinde ilaçları gruplara ayırarak raflara dizerler. Özellikle yeşil ve kırmızı reçetede yer alan ilaçları tek tek ayırırlar.
  • Baş eczacılar depoda ilaçların denetimini yapar.
  • Eczacılar depoda eksik olan ilaçların stokunu da yapmakla görevlidir.
  • Baş eczacılar çalışan kişilerin çalışma saatlerini ve izine çıkacakları günleri belirlemekle sorumludurlar.
  • Reçetesiz bir şekilde ilaç alacak hastaların öncelikle şikayetlerini dikkatli bir şekilde dinleyip rahatsızlıklarına en uygun olan ilacı satarlar.
  • Kemoterapi tedavisi gören hastaların özel ilaçlarını ve solüsyonlarını önceden tedarik ederek onlara kolaylık sağlarlar.
  • Eczanenin hem mali hem de muhasebe işleri ile en detaylı şekilde ilgilenirler.
  • Hasta ile eczacı arasında her zaman güven olmalıdır. Eczacılar hastaların kişisel bilgilerini hiçbir koşulda bir başkası ile paylaşamaz.
  • Eczacılar hastalarına her zaman özverili ve sabırlı davranmalıdır. Her hastaları ile eşit şekilde ilgilenip onlara ilaç almaları konusunda gerekli bilgileri göstermelidir.
  • Eczacılar hastalara ilaçların meydana getirebileceği olumsuz durumları en ince ayrıntısına kadar anlatmalıdır. Aynı zamanda ilaçların ya da tıbbi cihazların kullanım talimatlarını da açıklamalıdır. İlaçların her zaman güneş almayan bölgede saklanması gerektiğinin de altını çizerek onları bilgilendirmelidirler.

Eczacıların bir eczane açmaları için belgeye sahip olmaları gerekir. Özellikle eczane açabilmelerinde herhangi bir maninin olmadığını belirten belgeyi almalıdırlar. Eczacılık mesleğini icra etmek için Eczacılık Fakültesinin 5 yıllık eğitiminden mezun olup diploma almak gerekir. Aynı zamanda üniversitelerde hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerden yeteri kadar donanım ve bilgi elde etmek gerekir. Mezun olduktan sonra eczacı adayları 6 aylık zorunlu stajlarını da yapmalıdır. Zorunlu stajlar eczanelerde ya da hastanelerin eczanelerinde yapılabilmektedir. Zorunlu stajın yapılmasının ardından eczacı olacaklar bir hastanede çalışabilir ya da kendileri bir eczane açabilir.

Baş eczacı olmak isteyenler de UES’ye girebilir. Bu sınavı başarılı şekilde sonuçlandıranlara 3 yıllık uygulamalı ve teorik eğitim verilmektedir. Bu eğitimlerden de başarılı şekilde mezun olan kişiler eczanelerin depolarında baş eczacı olarak görev alabilecektir.

Çanakkale Nöbetçi Eczane Hangi İlçede Var?

Çanakkale nöbetçi eczane ilin hem merkezinde hem de ilçesinin her yerinde bulunmaktadır. Aşağıda Çanakkale ilçeleri sırasıyla listelenmektedir:

  • Çanakkale merkez
  • Ayvacık
  • Biga
  • Çan
  • Ezine
  • Lapseki
  • Yenice
  • Bayramiç
  • Bozcaada
  • Gökçeada
  • Ecebat 

.olmak üzere toplamda 11 tane merkez de dahil ilçesi yer alır. İkamet ettiğiniz yere en yakın olan nöbetçi eczaneleri sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Hem hafta içi hem de hafta sonu iki gün boyunca Çanakkale nöbetçi eczanelerin hepsi hizmet vermeye devam edecektir.