Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Burdur Nöbetçi Eczane Listesi

29 Mart 2024 Burdur Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 5
İl Görüntülenme : 96725
Liste Güncelleme Tarihi : 29 Mart 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Burdur İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Burdur Nöbetçi Eczane

Burdur ilinin nüfusu 256.803’tür. Burdur’da toplamda 30 belediye yer alır. Bununla birlikte merkez de içine eklenerek toplamda 11 tane ilçesi vardır. Burdur nöbetçi eczane tüm ilçelerinde yer alır. Sağlık alanında 7 farklı hastane hizmet vermeye devam etmektedir. 182 köy ve 153 mahalleye sahiptir. Bütün köylerinde, mahallerinde, ilçelerinde Burdur nöbetçi eczane faaliyet sürdürmektedir.

Burdur Nöbetçi Eczane Nerede?

Burdur nöbetçi eczane nerede sorusuna cevap web sitemizde bulunmaktadır. Web sitemiz üzerinde Burdur ilinde hangi ilçede, mahallede, sokakta ve caddede nöbetçi eczanelerin yer aldığı her gün güncel olarak listelenmektedir. Nöbetçi eczanelerin çalışma saatleri de sitemizde verilmektedir. Burdur ilinde nöbetçi eczaneler hafta içi 19:00 itibari ile mesailerine başlar. Ertesi sabah 08:30’da çalışmaları bitmiş olur.

Burdur Nöbetçi Eczane Sorgulama

Burdur nöbetçi eczane nerede sorusu için sitemizde her gün yeni belirlenen nöbetçi eczanelerin listesini koymaktayız. Burdur ilinin merkezinde ve ilçelerinde o gün hangi nöbetçi eczane açık ise lokasyonu ve iletişim adresleri internet sitemizde yer almaktadır. Burdur’da yer alan nöbetçi eczanelere ulaşım da kolaydır. İster toplu taşıma ile ister de özel araçlarınız ile kolayca gidebilirsiniz.

Burdur En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Burdur en yakın nöbetçi eczane güncel olarak her gün web sitemizde verilmektedir. Oturduğunuz yere en yakın olan eczanenin açık adresine ve telefon numarasına da erişim sağlayabilirsiniz. Telefon ile nöbetçi eczanelerden önceden alacağınız ilaçların siparişini verebilme imkanınız vardır. Sitemizde nöbetçi eczanelerin hangi mahallede ve sokakta yer aldıklarına kadar ayrıntılı bilgiler verilmektedir.

Burdur Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Burdur nöbetçi eczane çalışma saatleri mesaisi biten eczanelerin kapanış saatlerinden itibaren başlamaktadır. Burdur ilinde eczaneler 08:30 ile 18:30 saatleri arasında aktif bir şekilde görev almaktadır. Nöbetçi eczanelerde saat 18:30’den sonra çalışmaya başlar ve ertesi gün saat sabah 09:30’da da çalışmayı bitirirler. Bu esnada diğer eczaneler mesailerine başlamış olacaktır.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı’nda eczaneler kapalı olur. Sadece öğlene kadar Arefe gününde çalışırlar. Milli bayramlar da ise nöbetçi eczaneler 08:30 ile 18:30 saatleri ile birlikte ertesi sabaha kadar çalışmaya devam ederler. 1 Mayıs, 1 Ocak, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 15 Temmuz gibi milli bayramlarda geceleri de açık olurlar. Böylece hastalar 18:30’dan sonra da ilaçlarını nöbetçi eczanelerden alabilme imkanına sahip olur.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin çalışma saatleri pandemi döneminde değişmek zorunda kalmıştır. Yeni belirlenen yasaya göre eczaneler saat 08:30 ile 18:30 arasında hizmet vermeye devam edecektir. Mesai saatinin bitiminden sonra nöbetçi eczaneler devreye girer ve ertesi sabaha kadar gece de dahil olmak üzere hastalarla ilgilenirler. Hastalar geceleri de hem reçeteli hem de reçetesiz şekilde ilaçlarını alabilecektir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Hafta sonu pandemiden dolayı sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği için eczanelerin saatleri de kısıtlamalara göre yeniden düzenlenmiştir. Yeni düzenlenen saatlere göre hafta sonu cumartesi günü eczaneler saat 08:30’da çalışmaya başlayıp, akşam 18:30’da mesailerini bitirmiş olacaktır. Pazar günleri nöbetçi eczaneler geceye kadar açıktır. Cumartesi günü ise nöbetçi eczaneler ertesi sabaha kadar gece de dahil 18:30’dan itibaren görevi devralır.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczanelerin yapmakla yükümlü oldukları işler şu şekildedir:

  • Doktorların yazdıkları reçetedeki ilaçlar dışında hastalara ilaç vermezler.
  • Reçetede yazılan ilaçları hastalara verdiğinde aynı zamanda ilaçların yan etkilerini, nasıl kullanılması gerektiğini ve nasıl muhafaza edileceğini de en ince ayrıntısına kadar açıklar.
  • Kemoterapi tedavisi gören hastaların özel ilaçlarını ve özel solüsyonlarını önceden hazırlayarak hastalara takdim ederler.
  • Zehirli ilaçların ya da kozmetik ilaçlarının birbirlerine karışmasını önleyerek kendi aralarında sınıflandırırlar.
  • Hastalara ilaç satarken istenilen kurallara uygun şekilde yasal yöntemler ile işlemlerini gerçekleştirmelidirler.
  • Son kullanma tarihleri geçmiş olan ilaçlar varsa, bunları tek tek not alır ve imha işlemleri için hemen harekette geçerler.
  • Doktorların yazdıkları reçeteyi en ince ayrıntısına kadar incelerler. Bir hata ya da eksiklik olması durumunda hem hastayı hem de doktoru bilgilendirirler.
  • Reçetede yer alan ilaçların kayıtlarını bilgisayarda yaparlar. Aynı zamanda eczanenin içinde ve depoda bulunan tüm ilaçların raporunu da tutarlar.
  • Laboratuvarlarda ilaçlar için en ince ayrıntısına kadar araştırmalar ve denetimler yapmakla sorumludurlar.
  • İlaçların tanıtımlarını kaliteli bir şekilde yaparlar.
  • Eczane içinde ya da depoda yer alan tüm tıbbi ekipmanların, tıbbi cihazların ve ilaçların steril ortamlarda muhafaza edilmesine dikkat ederler.
  • Yeşil ve kırmızı reçete ile yazılmış ilaçların yan etkilerini hastalara anlatırlar.
  • Eczacılar tansiyon ölçebilme konusunda da bilgili olmalıdır. Tansiyonu yüksek ya da düşük olan kişilerin tansiyon sonuçlarına göre ilaç almalarına yardımcı olur.
  • Analiz düşünebilme yeteneğine de sahip olmaları gerekir. Hastaların kendilerine ilettikleri şikayetleri hemen çözüm odaklı karakterleri sayesinde çözüme kavuşturmalıdırlar.
  • Hastalarına karşı gereken özeni göstererek bütün sorumluluklarını yerine getirmekle yükümlüdürler. Hastalara her zaman sabırlı ve özverili bir şekilde davranmalıdır.
  • Hastaların T.C. bilgisi, açık adresleri ve telefon numaraları gibi bilgileri bir başkası ile paylaşamazlar. Hasta ve eczacı arasında her zaman güven olmalıdır.
  • Doktora gitmeden ilaç almak isteyenlerin rahatsızlıklarını dikkatli bir şekilde dinleyip onların bünyelerine en uygun olacak ilacı satarlar.
  • Hastanelere eczacılar danışmanlık da yapmaktadır. Tıbbi cihazların, tıbbi ekipmanların ve tüm ilaçların nasıl muhafaza edilmesini ve kullanılması gerektiğini hem hastalara hem de hemşirelere anlatırlar.
  • Depoda ilaçların eksik olması durumunda ya da tamamen satılıp bitmesi sonucunda tıbbi ilaçların ve cihazların hemen tedarikini yapmakla yükümlüdürler.

Eczacıların iş bulma alanları oldukça geniştir. Laboratuvarlarda, devlet kurumlarında, özel olarak faaliyet yapan eczanelerde, ilaç depolarında, ilaç fabrikalarında, hastanelerin eczanelerinde çalışma imkanını elde ederler.

Eczacı olmak isteyenler üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık Fakültesi bölümünden mezun olmalıdır. 5 yılın sonunda da zorunlu stajlarını eczanelerde yapmalıdırlar. Eczane açmak için daha önceden yardımcı eczacı statüsünde çalışmış olmak gerekir. En az 1 yıl boyunca yardımcı eczacı olarak çalıştığınızı gösteren belgeyi almalısınız. Bununla birlikte eczane açmak için herhangi bir engelin olmadığını kanıtlayan belgeyi de almanız talep edilir.

Baş eczacı olmak isteyenler zorunlu stajlarını yaptıktan sonra UES sınavına girmelidir. Bu sınavı başarılı bir şekilde geçenler 3 yıllık eğitimin ardından eczane depolarında baş eczacı olarak göreve başlamış olacaktır.

Burdur Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Burdur ilinin merkezinde ve ilçelerinin hepsinde Burdur nöbetçi eczane vardır. Aşağıda Burdur’un tüm ilçeleri tek tek listelenmektedir:

  • Burdur merkez
  • Ağlasun
  • Altınyayla
  • Bucak
  • Yeşilova
  • Tefenni
  • Kemer
  • Gölhisar
  • Çavdır
  • Çeltikçi
  • Karamanlı

Olmak üzere toplamda 11 ilçesi yer alır. İlçelerde yer alan nöbetçi eczaneler Cumartesi günleri saat 19:00’dan sonra faaliyete başlar ve sabaha kadar aktif bir şekilde çalışırlar. Pazar günleri de hem gündüz hem de gece hastalara hizmet vermektedir. Burdur nöbetçi eczanelerin iletişim bilgileri ve açık adresleri sayfamız üzerinde ayrıntılı bir şekilde yer alır.