Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Bilecik Nöbetçi Eczane Listesi

20 Nisan 2024 Bilecik Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 6
İl Görüntülenme : 117099
Liste Güncelleme Tarihi : 20 Nisan 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Bilecik İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Bilecik Nöbetçi Eczane

Bilecik’in nüfusu 223.448’dir. Bilecik’te merkez ilçe de dahil olmak üzere toplamda 8 ilçe yer alır. 7 tane belde ve toplamda 243 tane köy vardır. Bilecik nöbetçi eczane 8 ilçenin hepsinde bulunmaktadır. Bununla birlikte Bilecik ilinde merkez ve ilçe dahil toplamda 6 tane devlet hastanesi görev almaktadır. Özel hastanenin de eklenmesiyle 8 tane devlet ve özel hastane hastalara hizmet vermektedir. Hastane ile birlikte tüm merkez ve ilçede Bilecik nöbetçi eczane de görev almaktadır.

Bilecik Nöbetçi Eczane Nerede?

Bilecik nöbetçi eczane nerede diyenlere sitemizde güncel olarak liste yer alır. Nöbetçi eczane listesinde eczanelerin hangi ilçede, mahallede, sokakta veya caddede bulundukları detaylı bir şekilde açıklanmaktadır. Nöbetçi eczanelerin telefon numaraları da vardır. İletişim numaraları ile de nöbetçi eczanelere sorularınızı iletebilirsiniz.

Bilecik Nöbetçi Eczane Sorgulama

Bilecik nöbetçi eczane nerede sorgulamasında bulunduğunuz ili seçmeyi unutmayınız. Bilecik ilini seçtikten sonra ekrana otomatik bir şekilde o gün hangi nöbetçi eczanelerin açık olduğu çıkacaktır. Bununla birlikte nöbetçi eczanelerin açık adresleri de listede eczane isimlerinin yanlarında yer alır. Nöbetçi eczaneler hem merkezde hem de ilçelerinde bulunur. Lokasyon olarak kolay bulunabilir bölgelerde faaliyet gösterirler.

Bilecik En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Bilecik en yakın nöbetçi eczane güncel olarak sitede listelenmektedir. Her gün farklı eczanelerin nöbetçi olmasından dolayı sitemizde her zaman listede güncelleme yapılmaktadır. Oturduğunuz yere en yakın olan nöbetçi eczaneyi bulmak için ili seçmeniz gerekir. İli seçtikten sonra karşınıza o gün size en yakın olan bütün merkez ve ilçede yer alan nöbetçi eczanelerin listesi gelecektir. Nöbetçi eczanelerin iletişim numaraları da yer aldığı için bütün soru ve taleplerinizi arayarak da iletebilirsiniz.

Bilecik Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Bilecik nöbetçi eczane çalışma saatleri 19:00’da başlamaktadır. Sabaha kadar süren çalışmaları sonucunda nöbetçi eczaneler saat 08:30’da çalışmayı bitirmektedir. Nöbetçi eczanelerden sonra saat 09:00 ile 19:00 arasında da diğer eczaneler aktif bir şekilde çalışmaya başlar.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Eczaneler milli ve dini bayramlarda kapalı olurlar. Fakat Arefe gününde yarım gün çalışırlar. Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı bitimine kadar eczanelere resmi izin verilir. 19 Mayıs, 1 Mayıs, 29 Ekim, 1 Ocak, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 23 Nisan gibi milli bayramlarda da eczaneler kapalı olur.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczanelerin Covid-19 virüsünden sonra mesai saatleri değişmiştir. Değişen saatlere göre eczaneler 09:00’da göreve başlamaktadır. 19:00’da ise mesailerini tamamlamaktadır. Mesaisi biten eczanelerin yerine saat 19:00’da nöbetçi eczaneler açılır. Nöbetçi eczaneler de sabah 08:30’a kadar hastalara hizmet etmeye devam etmektedir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Cumartesi günü eczanelerin çalışma saatleri 09:00 ile 19:00 arasındadır. 19:00’dan sonra eczanelerin faaliyeti durduğunda yerine nöbetçi eczaneler geçer. Nöbetçi eczaneler cumartesi günü hem 19:00’dan sonra hem de pazar günleri aktif bir şekilde çalışır. Hastalar nöbetçi eczaneler ile diğer eczanelerin mesaileri bitiminde de ilaçlarını alabilme imkanını elde eder.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin yaptıkları görevler ile ilgili bilgiler verilmektedir:

  • Doktorların yazdığı reçetelerin doğruluğunu detaylı bir şekilde incelerler.
  • Doktorların yazdıkları reçetedeki ilaçları eczanede hazır hale getirirler.
  • Reçetede yer alan ilaçların hastalara nasıl bir yan etki yaratacağını ya da hastaların bünyesinde ne gibi olumsuz durumlar meydana getireceğini en ince ayrıntısına kadar araştırırlar.
  • İlaçların hangi dozda alınacağını ve hangi ortamlarda muhafaza edileceğini hastalara açıklar.
  • Reçeteli ilaçların ne zaman alınacağı konusunda da hastalara gerekli bilgilendirmeleri yaparlar.
  • Doktorun reçeteye yazmadığı tıbbi malzemeleri ya da ilaçları hastalara uygun şekilde satarlar. Tıbbi cihazların kullanım koşullarını ve adımlarını tek tek anlatırlar.
  • İlaçların, tıbbi cihazların, tıbbi ekipmanların stokunu kontrol ederler. Bununla birlikte doktorlar ve hekimler tarafından yazılan ilaç reçetelerinin kayıtlarını da bilgisayara yaparlar.
  • Eczane içinde ilaçlarda ya da tıbbi malzemelerde eksik olması durumunda ürünlerin siparişlerini verip stokları günceller ve depoda en iyi şekilde tıbbi ürünleri ve ilaçları muhafaza ederler.
  • Reçetesiz şekilde ilaç ya da tıbbi ürünler almak isteyen hastalara danışmanlık hizmeti de vermektedirler. Hastaların şikayetlerine ve vücut yapılarına göre en uygun ilacı satarlar.
  • Aynı zamanda hastaların ilaçlarını uygun bütçede almalarına yardımcı olmak amacı ile sigorta şirketleriyle işbirliği içerisinde olurlar.
  • Hastanın kişisel bilgilerinin gizliliğine önem verirler. T.C. kimlik numarası, açık adres, telefon numarası gibi bilgileri 3. şahıslar ile paylaşmazlar.
  • Eczacıların esnek saatlerde de çalışabilme gücüne sahip olması gerekir. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan dayanıklı bir yapıları olmalıdır.
  • Hastaların şikayetlerine odaklanarak onları doğru şekilde yönlendirmelidirler.
  • Kimyasal bileşikler konusunda da gerekli donanımı ve bilgiyi kendilerine eklemiş olmaları önemlidir.
  • Hastalara ilaçlarını verirken ilaçların ortaya çıkaracağı yan etkileri anlatma konusunda akıcı bir dile sahip olmalıdır. İlacın kullanım talimatlarını da doğru bir üslup ile hastalara anlatmalıdır.
  • Doktorların yazdıkları reçeteleri kayıt altına almak için muhakkak elektronik sağlık kaydı sistemini aktif bir şekilde kullanıyor olmaları gerekir.
  • Eczane içinde son kullanma tarihi geçmiş olan tüm ilaçları tespit ederler. Bu ilaçların imha işlemlerini en kısa zamanda yaparlar.
  • Eczane raflarını ve depoyu düzenli bir hale getirirler. İlaçların steril ve hijyenik bir ortamda muhafaza edilmesini sağlarlar.
  • Doktorun yazdığı reçetede hata ya da eksiklik olması durumunda eczacılar doktor ya da hekimler ile irtibata geçerek yanlışlıkları düzeltir.
  • Eczacıların her zaman güvenilir ve sorumluluklarını yerine getirebilecek güçte olması gerekir. Bütün hastalarına aynı özveride ve saygıda davranarak onlara yardımcı olmalıdır. Bununla birlikte hastalarla tek tek ilgilenerek onların sorunlarına çözüm üretmelidir.
  • Baş eczacılar ise yanında çalışanların mesai saatlerini ve tatil günlerini belirlemekle sorumludurlar.

Eczası olmak isteyenler öncelikle üniversitelerin 5 yıllık Eczacılık Fakültesine gitmeleri gerekir. 5 yıl boyunca hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldıktan sonra başarılı şekilde mezun olup diploma almalıdırlar. Diploma aldıktan sonra eczacılık görevini yapmak için 6 aylık zorunlu stajın yapılması önemlidir. İsteyenler hastanelerin eczanelerinde isteyenler de normal eczanelerde stajlarını yapabilmektedir. Staj bitiminden sonra eczane açılması için talep edilen evrak ve belgeleri hazırlamanız gerekir.

Bilecik Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Bilecik ilinde hem merkezde hem de tüm ilçelerinde nöbetçi eczane bulunmaktadır. Aşağıda Bilecik nöbetçi eczane bulunan ilçeler listelenmektedir:

  • Bilecik merkez
  • Bozüyük
  • Gölpazarı
  • Osmaneli
  • Pazaryeri
  • Söğüt

Olmak üzere toplamda Bilecik’te 6 ilçe yer alır. İlçelerine ulaşım kolaydır. Toplu taşıma ya da kendi aracınız ile nöbetçi eczanelere gidebilirsiniz.

Bilecik nöbetçi eczanelerin listesi her gün sayfamızda değişim göstermektedir. Bu yüzden düzenli şekilde nöbetçi eczanelerin takibinin yapılması gerekir. Sayfamızda eczanelerin açık adresleri ve telefon numaraları da vardır. Eczaneler ile iletişime geçerek soru ve taleplerinizi iletebilirsiniz. Telefon aracılığı ile ilaçlarınızı sipariş edebilirsiniz. Bilecik nöbetçi eczaneler pazar günleri de açıktır. Cumartesi günleri 19:00’dan sonra diğer eczanelerin mesai saatleri bittiği için hastaları mağdur etmemek adına geceleri de eczane açık olur.