Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Artvin Nöbetçi Eczane Listesi

27 Nisan 2024 Artvin Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 9
İl Görüntülenme : 118598
Liste Güncelleme Tarihi : 27 Nisan 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Artvin İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Artvin Nöbetçi Eczane

Artvin ili Türkiye’de en düşük nüfuslu şehirlerden biridir. Artvin nöbetçi eczane pandemi döneminde hem merkezde hem de ilçelerde kesintisiz şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Artvin ilinde toplamda 9 tane ilçe yer alır. Artvin ilinin nüfusu 174,010 bindir. Artvin illinde toplamda 8 tane devlet hastanesi bulunmaktadır. Bununla birlikte toplum sağlık merkezi, aile sağlığı merkezi ve kemoterapi tedavisi gören hastalar için kanser kontrol birimleri yer alır. Artvin nöbetçi eczane de 8 ilçenin hepsinde bulunmaktadır.

Artvin Nöbetçi Eczane Nerede?

Artvin nöbetçi eczane nerede diyenler için sitemiz üzerinde Artvin merkezinde ve ilçelerinde yer alan tüm nöbetçi eczaneler tek tek listelenir. Nöbetçi eczanelerin listesi her gün yenilenerek siteye eklenir. Artvin ilinin merkezinde ve ilçelerinde yer alan nöbetçi eczanelerin mesafeleri birbirlerine de oldukça yakındır. Açık adreslerini de internet sitemizde ayrıntılı bir şekilde verilmiştir.

Artvin Nöbetçi Eczane Sorgulama

Artvin nöbetçi eczane nerede sorusuna yanıt bulmak için nöbetçi eczanelerin olduğu listeye bakılmalıdır. Nöbetçi eczanelerin hangi sokakta, hangi caddede ya da hangi mahallede oldukları ayrıntılı bir şekilde yer alır. Sitemiz sayesinde kolay bir şekilde Artvin nöbetçi eczanelerine ulaşmanız mümkün olur. Artvin nöbetçi eczanelerin telefon numaraları da internet sitemizde bulunmaktadır. 7/24 saat nöbetçi eczanelere ister telefonla ister de eczaneye giderek ulaşabilirsiniz.

Artvin En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Artvin en yakın nöbetçi eczane listesi güncel olarak her gün sitemizde yenilenmektedir. Artvin ilinin merkezinde ya da ilçelerinde yer alan nöbetçi eczaneler 7 gün 24 saat boyunca hizmet verir. Aynı zamanda nöbetçi eczanelere ulaşım da oldukça kolaydır. İster özel aracınız ile ister de toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmeniz mümkündür. Hafta sonu iki gün de nöbetçi eczaneler aktif bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.

Artvin Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Artvin nöbetçi eczane çalışma saatleri hafta içi ve cumartesi günleri akşam 19:00’da başlamaktadır. Pazar günleri ise 24 saat hizmet verirler. Normal mesai saatleri olan eczanelerde çalışanlar akşam mesaileri bittiklerinde evlerine gittikleri zaman nöbetçi eczanedekiler ise sabaha kadar eczanede görev yaparlar.

Eczaneler Bayramlarda Kapalı Mı?

Eczaneler resmi ve dini bayramlarda her zaman kapalıdır. Arefe gününde ise yarım gün faaliyet gösterirler. Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs, 1 Mayıs, 23 Nisan, 15 Temmuz, 30 Ağustos, 1 Ocak gibi resmi tatil günlerinde de eczaneler çalışmalarına ara verir. Nöbetçi eczanelerde böyle bir durum söz konusu değildir. Hem resmi hem de dini bayramlarda hastaların mağdur olmaması için kapılarını bütün vatandaşlara açarlar. Bu sayede hastalar 7 gün 24 saat boyunca hizmet almaktadır.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Eczaneler hafta içi sabah 08:30’da kapılarını açar. Akşam 19:00’da ise faaliyetlerini sürdürmeyi sonlandırırlar. Nöbetçi eczaneler ise kapalı olan eczanelerin yerine görev alırlar. Bu yüzden 19:00’da kapanan eczanelerden sonra mesailerine sabaha kadar devam ederler. Bu sayede hastalar her vakit ilaçlarını aksatmadan alabilme şansını elde edecektir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler cumartesi günü saat 10:00’da açılıp, akşam 19:00’da kapanır. Pazar günleri çalışmazlar. Normal eczanelerin çalışmadığı izin günlerinde nöbetçi eczaneler aktif bir şekilde çalışmaya devam eder. Özellikle pazar günleri diğer eczaneler çalışmadığı için 7 gün 24 saat boyunca hizmet verirler. Hafta içleri de 19:00’da kapanan eczanelerden sonra sabaha kadar insanların ilaç alabilmelerine imkan tanır.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczanelerin sorumlu oldukları görevler detaylı bir şekilde anlatılmaktadır:

  • Doktorların ve hekimlerin talep ettiği ilaçları en ince ayrıntısına kadar incelerler. Eğer ilaçlarda bir sorun varsa, direkt olarak hekimler ve doktorlar ile iletişim halinde olurlar.
  • Psikotrop, Narkotik ya da Hipnotik gibi ilaçların kontrolünü gerçekleştirerek haftalık olarak ne kadar sayıda olduklarının kaydını tutarlar.
  • Hastanelerde yer alan servislerin ve polikliniklerin ihtiyaç duydukları ilaçları ve tıbbi malzemeleri talep edilen bölgelere hızlı bir şekilde ulaştırırlar.
  • Eczanede yer alan bütün ilaçların son kullanma tarihlerine bakarlar. Son kullanma tarihi geçmiş olan ilaçların kısa sürede imha edilmesine yardımcı olurlar.
  • Eczanede yer alan ilaçların doğru koşullarda ve depolarda saklanmasına imkan tanırlar.
  • İlaçların nasıl kullanılması gerektiği konusunda anlatımlar yapmak için hastanelerin danışmanlık bölümünde de faaliyet içerisinde olurlar.
  • Eczanede yer alan bütün ilaçların türlerine göre gruplandırılmasını yaparak raflara düzenli şekilde yerleştirirler. Özellikle kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçları kendi içlerinde gruplandırırlar.
  • Çok yüksek riskli olan ilaçların ve ışık ile temas edilmemesi gereken ilaçların en doğru şekilde muhafaza edilmesine yardımcı olur.
  • İlaçların depoda muhafaza edilmesi ya da servis veya polikliniğe götürülmesi için üzerine etiketleri yapıştırırlar.
  • Eczane deposunda bulunan ya da eczane deposundan satışa sunulan tüm ilaçların, tıbbi malzemelerin ve tıbbi cihazların kayıtlarını doğru şekilde yaparlar.
  • Hastanelerde yer alan eczanedeki ilaç stoklarında ne kadar ilaçların olduğunun tespitini yapmak için ilaç stok sayımı yaparlar.
  • Hastalara yazılan ilaçların yan etkilerinin olduğunu ve bu yan etkilerin neler olduğunu detaylı bir şekilde hastalara anlatırlar.
  • Hekimlerin yazdıkları reçetedeki ilaçların kontrolünü yaparak hastaya uygun olmayan ilaçlar varsa, bilgilendirme için direkt olarak hekimler ile irtibata geçerler.
  • İlaç giriş ve çıkış kayıtlarını sisteme aktarırlar.
  • Stok takibinin de her gün düzenli şekilde gerçekleşmesine yardımcı olurlar.
  • Eczacılar hastaların kişisel bilgilerini bir başkası ile paylaşmazlar.
  • Tansiyon ölçme işlemini de eczacılar yapar. Tansiyonun düşük ya da yüksek çıkması durumunda hastaya en uygun olan ilacı satarlar.
  • Reçetesiz bir şekilde ilaç almak isteyen hastaların şikayetlerini ve sorunlarını dikkatli şekilde dinleyerek hastalıklarına göre ilaç satarlar.
  • Hastalara ilaçların hangi dozda kullanılması gerektiğini, ilaçların hangi oda koşullarında saklanması gerektiğini ve ilaçların yan etkilerinin olup olmadığını detaylı bir şekilde anlatırlar.
  • Eczacılar dil, din, ırk ayrımı yapmadan tüm vatandaşlara eşit şekilde davranmalıdır. Her yaş grubunda yer alan insanların taleplerini sabırlı ve özverili bir şekilde yerine getirmelidirler.

İyi bir eczası olmak için öncelikle İngilizce diline hakim olmak gerekir. Bununla birlikte bilgisayar kullanımının da çok iyi şekilde yapılması önemlidir. Eczane açmak isteyenler öncelikle gerekli olan sertifikayı ve belgeyi almalıdır. Bunun yanı sıra 5 yıllık üniversitelerin eczacılık fakültesi bölümünden mezun olmaları ve diploma almaları gerekir.

Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Aşağıda Artvin ilinde hangi ilçelerde nöbetçi eczanelerin yer aldığı listelenmektedir:

  • Ardanuç
  • Arhavi
  • Borçka
  • Hopa
  • Kemalpaşa
  • Artvin merkez
  • Murgul
  • Şavşat
  • Yusufeli

Artvin ilinin merkezinde ve ilçelerinde yer alan eczanelerin listelerinin güncel hali sitemizde yer alır. Üstelik bu nöbetçi eczanelerin açık adresleri ve telefon numaraları da vardır. Artvin ilinde yer alan nöbetçi eczaneler cumartesi ve Pazar günleri de hizmet vermektedir. Merkez ve ilçeler arasında çok fazla mesafe olmadığı için ilçelerinden de merkeze ulaşmanız mümkündür. Artvin nöbetçi eczane mesaisi biten eczanelerin kapanış saatlerinden itibaren sabaha kadar aktif bir şekilde çalışmaya devam eder. Hastalar ilaçlarını her vakit alabilir.