Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Amasya Nöbetçi Eczane Listesi

6 Kasım 2024 Amasya Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 7
İl Görüntülenme : 178751
Liste Güncelleme Tarihi : 6 Kasım 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Amasya İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Amasya Nöbetçi Eczane

Amasya nöbetçi eczane sayısı bakımından fazla olan illerden biridir. Amasya ili Karadeniz’de bulunur.Toplamda 7 tane ilçesi vardır. Her ilçede beldeler ve köyler bulunur. 7 ilçede toplam 20 tane belde varken, 349 tane de köy bulunmaktadır. İlde eczane sayısı nüfus sayısına yetecek kadardır. Ayrıca Amasya nöbetçi eczane 7/24 olarak halka hizmet vermektedir.

Amasya ilinin nüfusu 337.508’dir. İlde halka hizmet eden 17 tane sağlık kurumu vardır. Bunlardan 6 tanesi devlet hastanesidir. Devlet hastanelerinde tedavi ya da muayene için herhangi bir şekilde ücret alınmaz. Sağlık kuruluşları ve çalışanlar köylerdeki her bir halka da hizmet vermek için çalışmalarda bulunur.

Amasya Nöbetçi Eczane Nerede?

Amasya nöbetçi eczane nerede diye merak edenler için eczanelerin bulunduğu cadde, sokak ve mahallelerin listesi sitemizdeki sistemde açık olarak yer almaktadır. Listede hangi ilde yaşadığınızı seçtikten sonra eczanelerin isimleri çıkar. Böylece her bir eczanenin açık adreslerini görüntüleyerek ulaşım sağlayıp günün her saatinde kesintisiz hizmet alabilirsiniz. Eczanelerin adreslerini öğrenmek istediğinizde mahalle, sokak ve cadde isimleri ile bilekte bina numaraları da listemizde yer almaktadır. Kolay kullanılabilen ara yüzü ile ulaşmak istediğiniz her bilgiyi online olarak elde edebilirsiniz.

Amasya Nöbetçi Eczane Sorgulama

Amasya nöbetçi eczane nerede sorusu için online sorgulama yapılabilir. Sorgulama için web sitemizde yer alan “iller” sekmesinden faydalanabilirsiniz. Arama yapmak istediğiniz ili seçtikten sonra bölgede yer alan tüm nöbetçi eczanelerin listesine ulaşabilirsiniz. Hem adres hem de iletişim bilgilerinin yer aldığı liste her gün düzenli olarak güncellenmektedir.

Amasya En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Amasya en yakın nöbetçi eczane merkezde ve ilçelerde yer alır. Vatandaşlar bulundukları bölgede eczanelerin mesai saatleri bitmiş olsa bile kendilerine en yakın nöbetçi eczaneye giderek ilaçlarını kolay bir şekilde temin edebilir. Amasya ilinde yer alan nöbetçi eczanelerin listesine sayfamızdan erişim sağlayabilirsiniz. Konumunuz hangi ilçede olursa olsun kendinize en uygun olan yerdeki eczaneye giderek reçeteniz ile birlikte doktorun vermiş olduğu ilaçları alabilirsiniz. Ayrıca listede adı geçen eczanelerde tansiyon ölçtürmek için de hizmet alabilirsiniz.

Amasya Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Amasya nöbetçi eczane çalışma saatleri diğer eczanelerden sonra başlar. Normalde eczanelerin çalışma mesaisi akşam 18.30 gibi bitse de Amasya nöbetçi eczaneler vatandaşlara sabaha kadar hizmet vermektedir. Bu sayede dileyenler acil durumlarda mesai saatleri dışında da ilaç alabilir. Eczanelerde nöbetleşme sistemi ile çalışanlar değişebilir. Bu her eczanenin uyguladığı kendi çalışma sistemlerine bağlı olarak değişir. Fakat mola vakitleri dahi olmak üzere her vakit hizmet vermeye devam ederler.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Bayramda açık olan eczaneler nöbetçi eczanelerdir. Normalde resmi olarak belirtilen mesai saatleri içerisinde sadece Arife günü yer alır. Arife günü ise öğlen saatine kadar çalışırlar. Onun dışında bayramlarda eczaneler kapalıdır. Nöbetçi eczanelerin listesi takip edilerek açık olanların isimlerine ulaşılabilir. Vatandaşlar bayramdan önceki gün tüm ilaçlarını alarak bayramda sıkıntı yaşamanın önüne geçebilirler.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Normal eczane çalışma saatleri sabah 8.30’da başlar. Eczanelerde birden fazla çalışan vardır. Bu yüzden mola verdikleri zaman hizmet konusunda aksaklık yaşatmazlar. Bununla birlikte öğle aralarında da eczaneler kapalı olmaz. Vatandaşlar öğle vakti de ilaçlarını alabilir. Hizmet konusunda aksaklık yaşanmaması için akşam 18:30’a kadar çalışırlar. Diğer bir ifade ile eczanelerin çalışma mesaisi 18:30’da biter.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler nöbetçi olmasa da cumartesi günü hizmet vermektedir. Birçok sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe de işlerin aksamaması adına cumartesi günü hizmet verilir. Mesai saati hafta içi olduğu gibi saat 8.30’da başlar. Eczanelerde cumartesi günleri hafta içi mesaisi uygulanır. Fakat bu durum nöbetçi eczanelerde farklılık gösterir. Onlar her daim hizmet verilmesi adına diğer eczanelerin mesaisinin ardından açılır ve sabah saatlerine kadar hizmet verir. Hafta içinde olduğu gibi cumartesi gününde de yemek ve dinlenme molalarında nöbetleşme çalışma sistemi uygulanır.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Eczacılar sağlık sektörünün temel yapılarından birisidir. Doktorların yazdığı reçetelerdeki ilaçların alındığı yer olan eczanelerde çalışanların görevleri şunlardır:

  • Birçok hasta kendine yazılan ilaç konusunda bilgi sahibi değildir. Çalışanlar onları aldıkları ilaçlar hakkında bilgiler vermelidir. İlaçların ne zaman ve ne kadar ölçüde kullanılması gerektiği de belirtilmelidir. Hatta bazı eczacılar hastaların akıllarında daha kolay kalması amacı ile ilaçların kutularına da yazmaktadır.
  • Piyasada reçeteli ilaçlar olduğu gibi reçetesiz olan ilaçlar da yer alır. Fakat eczacılara düşen görevlerden bir tanesi, bu ilaçların hastalara iyi gelip gelmediğini ve içeriklerinde neler olup olmadığını iyi bir şekilde öğrenmek ve anlatmaktır. Reçetesiz satılan ilaçların her hasta için uygun olmadığını söylemeleri gerekir. Bununla birlikte ilaçların yan etkileri konusunda da bilgili olmaları önemlidir.
  • Hastalar sadece ilaç almak için değil aynı zamanda kilo ve tansiyon ölçümü yaptırmak için de eczanelere gelir. Bu durumda özellikle olumsuz şeyler görülen hastalara müdahale edilmelidir. Eczacılar hastaların tansiyonlarını dikkatli bir şekilde ölçmelidir.
  • Mesleklerde düzenli olmak olmazsa olmaz şartlardandır. Eczacılar da yapmaları gereken dosyaları düzenli bir şekilde hazırlamalıdır. İhtiyaç duydukları bilgileri dosyalayarak eczane içinde düzeni sağlayabilirler.
  • Eczanelerde ilaçlar ile birlikte medikal ürünler de yer alır. Bu ürünler ile ilgili bilgiler verilmesi önemlidir. Aksi takdirde hastalar kendileri için uygun olmayan ürünü alarak yanlış bir tedavi yöntemi uygulamış olur.
  • Her insanın kendi özel hayatındaki bilgilerin saklanması ile ilgili hakları bulunur. Öncelikle kişisel verilerin korunması kanunu ile ilgili dikkatli olunması ve hastaların kimlik bilgilerinin 3. şahıslar ile herhangi bir şekilde paylaşılmaması gerekir. Aksi takdirde yasal olarak ciddi yaptırımlar uygulanır. Bunun yanı sıra hastaların özel hayatlarında sahip oldukları sorunları olduğu vakit bu hasta ile kendilerinin arasında kalmalıdır. Birtakım hastalıklara sahip olduklarını öğrenen eczaneler bu bilgileri de asla bir başkası ile paylaşmamalıdır.
  • Eczanede yer alan ilaçlar saklanma koşuluna göre dizilmeli ve muhafaza edilmelidir. Bazı ilaçlar bitse de hastaların talepleri doğrultusunda depoda mevcut olup olmadığı ile ilgili bilgi alınmalı ve hasta ile paylaşılmalıdır.
  • Eczanelerde kalfa ve teknikerler de çalışabilir. Bunun yanı sıra temizlik hizmetlileri de çalışanlar arasında yer alabilir. Bu gibi durumlarda eczacıların çalışanların haklarını gözetmek, onlara adil ve eşit bir şekilde davranmak ve onların görev ve sorumluluklarının yapılıp yapılmadığını denetlemeleri de görevler arasında yer alır.
  • Bazı ilaçlar sadece psikiyatri doktorların verdiği reçete ile alınabilir. Bu ilaçların denetimi yapılmalı ve reçetesi olmayan hastalara herhangi bir şekilde verilmemelidir.
  • Son kullanma tarihi geçen ilaçlar düzenlenmelidir.

Amasya Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Amasya nöbetçi eczane bulunduğu ilçeler aşağıda tek tek listelenmektedir:

  • Taşova
  • Göynücek
  • Suluova
  • Gümüşhacıköy
  • Merzifon

İlçelerinde olduğu gibi Amasya merkezde de nöbetçi eczaneler yer alır. Tüm ilçede yer alan nöbetçi eczaneler hem tatillerde hem de mesai saati dışında hizmet eder. Bulunduğunuz ilçede nöbetçi eczane olmasa bile sayfamızda yer alan güncel listeden kendinize en uygun yeri seçebilirsiniz.