Türkiye'nin Online Nöbetçi Eczane Rehberi

Ağrı Nöbetçi Eczane Listesi

18 Eylül 2024 Ağrı Nöbetçi Eczane Listesi
Nöbetçi Eczane Sayısı : 9
İl Görüntülenme : 205827
Liste Güncelleme Tarihi : 18 Eylül 2024
Nöbetçi eczaneler, merkezi sistemden günlük otomatik çekilmektedir. Bizden kaynaklı olmayan sebeplerden dolayı bazı eczanelerin nöbet ya da adres durumu hatalı olabilmektedir. Eczaneye gitmeden önce telefonla arayıp, teyit etmenizi tavsiye ederiz.
Ağrı İlçeleri

Bulunduğunuz ilçeyi seçerek filtreleme yapabilirsiniz..

Ağrı Nöbetçi Eczane

Ağrı Dağı bütün dünyanın en büyük dağı olarak bilinir ve Ağrı nöbetçi eczane mesai saatleri biten eczanelerin yerine hizmet vermeye başlar. Ağrı ilinin toplamda merkeze yakın 8 tane ilçesi yer alır. İlçelerde yaşayan vatandaşlar ile birlikte dışarıdan gelen misafirlere sunulan sağlık hizmeti de yeterli seviyededir. Ağrı ilinin nüfusu 535.435 bindir. Bölgede kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi amacı ile 14 hastane hizmet verir. Bu hastanelerin acil hizmeti de bulunur. Bu sayede vatandaşlar geceleri hastalandıklarında 7/24 sağlık hizmetlerinden faydalanabilme imkanın elde eder. Hastaneler ile birlikte Ağrı nöbetçi eczane de hizmet verir.

Ağrı Nöbetçi Eczane Nerede?

Ağrı nöbetçi eczane nerede sorusu için mahalleler detaylı bir şekilde listede verilmektedir. Sitemizde yer alan güncel bilgiler ile bulunduğunuz bölgede size en yakın ve ulaşım konusunda en pratik olan eczaneyi kolayca bulabilirsiniz. Hem merkez hem de diğer ilçelerde çeşitli sayıda yer alan nöbetçi eczanelerin isimlerinin tamamına sayfamızda göz gezdirebilirsiniz.

Ağrı Nöbetçi Eczane Sorgulama

Ağrı nöbetçi eczanenerede sorgulama işlemi için “Nöbetçi Eczaneler” sekmesine tıklayın. Bu sekme üzerinden “Ağrı” ilini seçmelisiniz. Daha sonra ekrana otomatik bir şekilde Ağrı ilinde hangi mahallede, caddede, sokakta ya da ilçede nöbetçi eczane olduğu en ince ayrıntısına kadar çıkar. Üstelik bu nöbetçi eczanelerin iletişim bilgilerine de ulaşmış olursunuz.

Ağrı En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Ağrı en yakın nöbetçi eczane nerede olduğu ile ilgili bilgiler web sayfamızda eksiksiz bir şekilde yer alır. İster resmi tatil olsun ister Pazar günü, dilediğiniz vakitte sayfamıza girerek hangi semtte hangi eczanenin açık olduğunu görebilirsiniz. Doktora gitmişseniz reçeteniz ile birlikte, gitmediyseniz reçetesiz olarak satılan ilaçları eczaneden kolayca temin edebilirsiniz. Eczaneye gitmeden önce aklınıza herhangi bir durum takılması halinde listede yer alan iletişim bilgilerinden her bir eczaneye ulaşmak mümkündür. Bu şekilde ilaçlar hakkında bilgi alabilir ya da gitmeden önce ilacın olup olmadığı ile ilgili daha detaylı bilgi de elde edebilirsiniz.

Ağrı Nöbetçi Eczane Mesai Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Her ilde bulunan eczanelerin saatleri farklılık gösterir. Ağrı nöbetçi eczane çalışma saatleri normal eczanelerin çalışma mesaileri bittiği zaman başlar. Üstelik hem cumartesi hem de pazar günleri de 7 gün 24 saat boyunca bütün hastalara hizmet vermektedir. Resmi ve dini bayramlarda da nöbetçi eczaneler açıktır.

Eczaneler Bayramda Kapalı Mı?

Normal eczaneler bayramın Arefe gününde sadece öğlene kadar faaliyet gösterir. Resmi ve dini bayramların hiçbirinde çalışmazlar. Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 1 Mayıs, 1 Ocak, 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz gibi resmi ve dini bayramlarda da kapalıdırlar. Hafta sonları da sadece cumartesi günleri faaliyet içerisinde olurlar.

Eczane Çalışma Saatleri Kaç İle Kaç Arasında?

Yeni pandemi döneminde belirlenen eczane saatleri hafta içi sabah 08:30’da başlar. 19:00’da ise eczaneler çalışma mesailerini sonlandırır. Hafta sonu cumartesi günleri normal eczaneler açıktır. Eczanelerin cumartesi günü çalışma saatleri de 08:30 ile 19:00 arasında gerçekleşir.

Eczaneler Cumartesi Günü Çalışıyor Mu?

Eczaneler sadece hafta sonu olarak cumartesi günü açıktır. Hafta sonu eczacıların çalışma mesaileri sabah 09:00’da başlamaktadır. Bu saatten itibaren eczacılar saat 19:00’a kadar hizmet vermeye devam etmektedir. Nöbetçi eczaneler ise hem cumartesi hem de pazar günleri mesaisi sonlanmış olan eczanelerin yerine aktif bir şekilde sabaha kadar ilaçları satma işlemlerini sürmektedir.

Eczanelerin Görevleri Nelerdir?

Aşağıda eczacıların görevlerinin neler olduğu detaylı bir şekilde açıklanmaktadır:

  • Doktorun yazdığı reçetenin yasal olup olmadığını en ince ayrıntısına kadar inceler.
  • Hastalara yazılan ilaçların hepsinin eczanede yer almasını sağlar.
  • Yazılan ilaçların yan etkilerini hastalara iletir. Aynı zamanda doktor tarafından önerilen ilaçların hastaya olumsuz yönde etki yaratıp yaratmadığını da tespit etmektedir.
  • Hastalara ilaçların nasıl kullanılması gerektiğini ve ilaçların hangi oda şartlarında saklanması gerektiğini ifade eder.
  • Hastalara doktorlar tarafından reçeteli şekilde yazılan ilaçların hangi sürede alınması gerektiği hakkında da bilgiler verir.
  • Doktorun reçete ile vermediği ilaçların hastanın kendisi alması durumunda ilaçların hangisinin hastaya daha uygun olacağını belirler.
  • Tansiyon ölçüm aleti ya da ateş ölçer gibi tıbbi cihazların satışını gerçekleştirirken bu cihazların nasıl kullanılması gerektiği hakkında da bilgiler aktarır.
  • İlaç reçetelerini ve eczanede yer alan bütün ilaçların ve tıbbi cihazların kayıt işlemlerini yerine getirir.
  • Eksik olan ilaçların ve tıbbi ekipmanların siparişlerini vermekle yükümlüdür.
  • Hastanın özel bilgilerini ya da hastalığını hiçbir şekilde birisi ile paylaşmamaktadır.
  • Eczane içinde rafların ve düzenin yerine getirilmesi ve eksiklerin tamamlanması gerekir. Müşterilere daha iyi hizmet sunmak için her türlü düzeni sağlarlar.
  • Hastalara yazılan ilaçların hangi koşullarda saklanması gerektiğini ve ilaçların meydana getirdiği yan etkilerin neler olduğunu detaylı şekilde açıklar.
  • Hastalara tıbbi cihazların kullanım talimatlarını en ince ayrıntısına kadar açıklarlar. Hastanelerde danışmanlık hizmeti de vermeye devam ederler.

Eczacı olmak için üniversitelerin eczacılık fakültesi bölümüne gitmek gerekir. Bu bölümde 5 yıl boyunca başarılar elde edip diploma alınmalıdır. Aynı zamanda yeni mezun olmuş kişilerin 6 ay boyunca eczanelerde zorunlu staj yapması gerekir. Eczane açmak isteyenler istenilen belge ve evraklar ile birlikte eczanelerini açabilecektir. Eczacı olmak için aynı zamanda analitik düşünebilme yeteneğine sahip olmak gerekir. Çok detaycı ve dikkatli olunmalıdır. Stokta ve eczanede yer alan bütün tıbbi cihazlar ve ilaçlar hakkında yeteri kadar donanıma sahip olmanız gerekecektir. Eczacılar kimyasal bileşenlerin neler olduğunu da bilmek zorundadır. Elektronik sağlık kaydı sistemi üzerinden işlemleri yapıyor olması gerekir.

Baş eczacıların diğer eczacılara göre daha farklı görevleri vardır. Özellikle eczane içinde bütün düzeni ve tertibi baş eczacılar yapar. Bunun yanı sıra hastalara ve hemşirelere ilaçlar hakkında bilgiler verir ve tıbbi ekipmanların nasıl kullanılması gerektiğini detaylı bir şekilde anlatır. Yeşil ve kırmızı reçete ile alınması gereken ilaçların düzenli bir yerde sırasıyla muhafaza edilmesine yardımcı olur.

Eczacıların en düşük maaşı 2500 TL olurken, en yüksek maaşı ise 4000 TL olmaktadır. Baş eczacı maaşları alt kademeye göre daha fazladır. Güncel olarak baş eczacıların aldıkları maaş 5000 TL ile 5550 TL arasında değişim göstermektedir.

Eczacılar her alanda çalışabilme özelliğine sahiptir. Eczacıların devlet hastanesinde çalışma durumları yoktur. Sadece özel hastanelerde para kazanabilir. Örneğin; adli tıp kurumlarında ve mahkemelerde yer alan eczanelerde çalışabilme hakkına sahiptirler. Aynı zamanda eczacılar ecza depolarında da baş eczacı olarak görev yapmaktadır. Sağlık tesislerinde de çalışabilmektedir.

Ağrı Nöbetçi Eczane Hangi İlçelerde Var?

Aşağıda Ağrı nöbetçi eczane bulunduğu ilçeler sırasıyla yer alır:

  • Merkez
  • Diyadin
  • Doğubayazıt
  • Eleşkirt
  • Patnos
  • Taşlıçay
  • Tutak olmak üzere 7 tane Ağrı ilinde nöbetçi eczaneler bulunur. Nöbetçi eczanelere gidip doktorun reçeteye yazmadığı ilaçları da alabilmeniz mümkündür. Nöbetçi eczaneler Pazar günleri sabahtan hizmet vermeye başlar. Hafta içi ise normal eczaneler saat 19:00’da işlerini bitirdikleri zaman nöbetçi eczanede çalışan eczacılar bütün geceyi eczanede geçirir.